Teknoloji

Bir iPhone modeli daha adaya veda ediyor!

Apple, daha önce "vintage ürün" kategorisine aldığı iPhone 5c modeline artık hiçbir destek sağlamayacak. İşte detaylar... Bu başarının arkasındaki sebeplerden biri de modellerin uzun vadeli performansı oldu

Akıllı telefon dünyasının en büyük ismi olan Apple, iPhone serisi ile büyük bir başarıya imza attı. Bu başarının arkasındaki sebeplerden biri de modellerin uzun vadeli performansı oldu. Şirket, birkaç yıldır eski modellerini desteklemeye devam etse de, bir süre sonra ellerini geri çekmeye başladı.

Apple, iPhone 5c modelinden tamamen elini çekiyor

 Apple'ın 2013 yılında piyasaya sürdüğü  iPhone 5c, şüphesiz şirketin en renkli modellerinden biriydi. Ancak iPhone 5s ile aynı başarıyı yakalayamayan model, yine de önemli bir kitle tarafından kullanıldı. Serinin uygun fiyatlı bir modeli olan cihazda yolun sonu göründü. 

ShiftDeletenet'te yer alan habere göre; Ekim 2020'de Apple,  iPhone‌ 5c'yi "eski ürün" olarak listeledi. Eski ürün kategorisindeki modeller,  yedek parça ve onarım gibi belirli bir hizmet seviyesinden yararlanabilir. Ancak şirket, 1 Kasım'da cihazı cihazı emekliye ayıracak. Sonuç olarak, iPhone 5c yedek üretim ve onarım hizmeti durdurulacak. Apple'ın emekliye ayırdığı bir diğer ürün ise üçüncü nesil iPad mini. 

Diğer taraftan Apple, son zamanlarda üretimine son verdiği modelleri de bünyesine kattı. Apple'ın internet sitesinde yer alan bilgilere göre yaklaşık sekiz yaşında olan iPhone 6, vintage listesine eklendi. Bu, parça ve yazılım düzeltmeleri için tüm resmi desteğin sona ereceği anlamına gelir. iPhone 6 Plus'ın geçen yıl eski haline geldiği göz önüne alındığında, iPhone 6'nın bu kadar uzun süre dayanması şaşırtıcı.

Peki, iPhone 5c özellikleri nelerdi? İşte ayrıntılar...

Kapasite

Ağırlık ve Boyutlar

Ekran

iSight Kamera

Video Kayıt

FaceTime Kamera

Samsung Galaxy S22 Ultra'ya 3 bin TL indirim! Çılgın fırsat kaçmaz! 9 Ekim 2022 fiyat listesi...
Bim'den iPhone 13 için son fırsat! 9 Ekim 2022 fiyat listesi...
Migros'tan Oppo Reno 6'ya indirim! İşte 9 Ekim 2022 fiyat listesi...