02 / 05 / 2024

Bir tıkla hesabınız anında boşaltılabilir, uzmanlar uyarıyor! Hemen bakın

Bir tıkla hesabınız anında boşaltılabilir, uzmanlar uyarıyor! Hemen bakın

"2023 Kişisel Verileri Koruma Zirvesi” hukuk ve bilişim alanında uzmanları bir araya getiriyor. Zirvede kişisel verilerin saklanması ve bu konudaki tehlikeler masaya yatırılacak.



Türkiye Bilişim Derneği (TBD), Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) işbirliğiyle düzenlenen "2023 Kişisel Verileri Koruma Zirvesi” 20 Eylül Çarşamba günü KVKK Ana Konferans Salonu'nda yapılacak.

Veri Yönetişiminde Küresel Gelişmeler, ana temasıyla etkinlikte, Kişisel Veri Yönetimi ve Küresel Gelişmeler, Doğal Afetlerde ve İnsani Yardım Süreçlerinde Kişisel Verilerin İşlenmesi, konu başlıkları masaya yatırılacak.

BİR TIKLA VERİ PAYLAŞMAYIN!

Kişisel verilerin korunmasının sadece devletleri değil tüm vatandaşları da maddi ve manevi olarak etkilediği için Türkiye açısından da küresel çapta ele alınması gereken bir konu olduğunu vurgulayan TBD Başkanı Rahmi Aktepe,  kişisel verilerimizin kendi arzumuz ile üçüncü kişilerle paylaşıldığını belirterek, “Artık bir cep telefonundan ya da bir internet sitesinden okumadan verdiğimiz onaylar ile bu olay gerçekleşiyor. Vatandaşlar bilinçsiz bir şekilde tüm verilerini paylaşıyorlar. Bilinmeyen numaralar bizimle temasa geçiyor ve iş teklifinde bulunuyor. Bizimle ilgili tüm bilgileri aldıktan sonra da telefonla tehdit ederek maddi zarar veriyorlar”dedi.

Şubat depremlerinden doğal afetlere kadar bir çok doğa olayında özellikle sosyal medyanın öne çıkmasının kişisel verilerimizi tehdit ettiğine dikkat çeken Aktepe şunları söyledi: “Kişisel verilerimiz rızamız dışında dolaşıma geçiyor. Vatandaş bu durumda ne yapacağını bilmiyor. Bu ve benzeri etkinliklerle halkı bilinçlendirmek zorundayız. AB Veri Mevzuatı, bulut bilişim ve yapay zekâ uygulamalarında kişisel verilerin korunması konuları da acil ele alınmalı ve çözümler üretilmelidir. Hukuk ve bilişim alanında bir çok uzmanla bu önemli konuları zirvede konuşacağız."

Bir tıkla hesabınız anında boşaltılabilir, uzmanlar uyarıyor! Hemen bakın

KİŞİSEL VERİ GİZLİLİĞİ ÖNEMLİ

Dijitalleşmenin hızla ilerlediği bir dönemde, kişisel verilerin güvenliği ve gizliliğinin daha da büyük önem kazandığını belirten Aktepe, “Günlük hayatta parçamız olan cep telefonları, akıllı saatler, yapay zeka, bulut bilişim teknolojileri kişisel verilerimizin saklandığı ve işlendiği platformlar oldu. Bu nedenle, kişisel verilerimizin nasıl korunması gerektiği soruları gün geçtikçe önem kazanıyor. Doğal afetlerden insani yardım süreçlerine, yapay zekadan cep telefonlarına kadar bir çok konuda kişisel verilerin korunması amacıyla  toplumun bilinçlenmesi hedefleniyor” dedi.


Geri Dön