04 / 05 / 2024

Altın yatırımcısının gözü burada! Uzmanlar uyarıyor!

Altın yatırımcısının gözü burada! Uzmanlar uyarıyor!

Yatırım Uzmanları, yeni Reşat altın alacaklar için parlak ve 22 ayar olmasına dikkat edilmesi yönünde uyarıda bulundu. Bunun yanı sıra, yeni Reşat altınlar yatırım aracı olarak kullanılacak. Alırken dikkat edilmesi konusunda uzmanlar uyarıyor.



Yapılan açıklamada Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, tarafından piyasadaki sahte basımların önüne geçebilmek amacıyla Reşat altın basımına yeniden başladığını duyurmuştu. Daha önceleri Osmanlı döneminde kullanılmayan başlayan ve 1909-1918 yılında basılan Reşat altınlar yeniden piyasaya sürülürken, ilk etapta ise 8 bin 300 adet üretildiği bilgisi alındı.

Basılan Reşat altınların üretiminin 104 yıldır yasak olduğunu belirten Finans Analisti İslam Memiş, “Bu zamana kadar merpen altında üretimi yapılıyordu bu da karışıklığa neden olduğunu belirtti. Şimdi sie Darphane Genel Müdürlüğünün açıklaması ile birlikte bu karışıklık ortadan kalkmış olduğu Ayrıca yastık altında olan Reşat altınları sistem 22 ayar olmadığı için kabul etmediği bilgilerine yer verildi. Bundan sonra  vatandaşlarımız, 22 ayar Reşat altınlarını gönül rahatlığıyla kendi altın hesabına ekleyebilecekler” diyerek ekledi.

Altın yatırımcısının gözü burada! Uzmanlar uyarıyor!

“Reşat altınlar 22 ayar olarak piyasada bulunacak”

Artık Reşat altınlarının tekrardan basımının çok olumlu bir gelişme olduğunu ifade eden Memiş, “Darphane Genel Müdürlüğünün basımını gerçekleştirdiği Reşat altınlar artık 22 ayar olarak piyasaya sürüldüğü ve 104 yıl önce, üretimi yasaktı.Reşat altın Üretiminin yasak olmasından dolayı merpen altında üretimi yapılıdığından ve Dolayısıyla piyasalarda da karışıklığa neden olduğu açıklandı .


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön