30 / 04 / 2024

Altın yatırımcısı korktu, bir yılda 200 ton altın yastık altına kaçtı

Altın yatırımcısı korktu, bir yılda 200 ton altın yastık altına kaçtı

Altın yatırımcısı altın fiyatlarındaki yükseliş için gün sayarken Ekonomist Haluk Bürümcekçi'nin aktardığına göre vatandaş altının alıp yastık altına attı. Son 1 yılda kayıt dışı servet 1 yılda 11 milyar dolar daha arttı.



Ekonomist Haluk Bürümcekçi son bir yılda 200 ton altının yastık altına kaçtığını belirtti. Oksijen Gazetesi'nde yer alan habere göre, Türkiye(re 2007 yılında dövizdeki istikrarla yavaşlayan altın yatırımlarının 2017 yılından itibaren artmaya başladığına dikkat eken Bürümcekçi, Temmuz sonu itibariyle toplam altın stokunun 4 bin 382 ton olduğunu belirtti. Son bir yılda yastık altına giren altının değerinin 11 milyar dolar olduğunu dile getiren Bürümcekçi, Türkiye'de altın stokunun 508 tonunun Merkez Bankası'nda 50 tonunun Hazine'de 50 tonunun ise  bankalardaki altın hesaplarında olduğunu ifade etti. Sistem dışında kalan ziynet eşyaları da dahil olmak üzere yastık altı birikimin tamamının 3 bin 220 ton olduğunu dile getiren Bürümcekçi, kayıt dışında 36,5 milyar dolarlık bir servet olduğunu kaydetti. Son dönemde faiz oranlarını düşüş ve dövize yönelik olağanüstü önlemler nedeniyle altının yastık altına kaçtığını ifade eden Bürümcekçi, son 1 yılda yastık altındaki 200 tonluk yükselişin altında ekonomi politikalarının yattığını söyledi.

Altın fiyatları hareketlendi yükseliş sürecek mi?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön