28 / 04 / 2024

Dolar euro, borsa altın!.. Ocak ayında yatırımcısına en fazla kazandıran hangisi oldu?

Dolar euro, borsa altın!.. Ocak ayında yatırımcısına en fazla kazandıran hangisi oldu?

Ne dolar ne euro ne de borsa… Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayında ayıda yatırımcısına en fazla kazandıran yatırım aracının altın olduğunu duyurdu. İşte detaylar…



TÜİK, ocak ayına ilişkin finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıkladı.

TÜİK açıklamasına göre, ocak ayında en yüksek reel getiri, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 0,04 ile külçe altında gerçekleşti. Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) ile indirgendiğinde de külçe altının yatırımcısına yüzde 2,44 kazanç sağladığı belirlendi.

Dolar euro, borsa altın!.. Ocak ayında yatırımcısına en fazla kazandıran hangisi oldu?

Açıklamaya göre, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde, yatırım araçlarından kaybettirenler ise yüzde 1,65 ile euro, yüzde 1,93 ile Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) yüzde 2,77 ile mevduat faizi (brüt), yüzde 3,36 ile dolar  yüzde 3,56 BIST 100 endeksi oldu.

Diğer yandan TÜFE ile indirgendiğinde ise euro yüzde 3,96, DİBS yüzde 4,23, mevduat faizi (brüt) yüzde 5,04, dolar yüzde 5,63 ve BIST 100 endeksi yüzde 5,82 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

Öte yandan geçtiğimiz senenin yıldızı BIST 100 endeksi, üç aylık değerlendirmede, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 34,28, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 26,61 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken, dolar Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 3,47, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 8,98 oranlarında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön