Ekonomi

Bir zam haberi daha! Fiyatlar ne kadar arttı?

1 Eylül 2022 itibari ile elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam yapılmasının ardından Eşarj elektrikli araç şarj ücretlerine de zam yaptı! Yapılan zammın ardından yeni fiyatlandırma ne oldu? İşte detaylar...Bu zamla birlikte maalesef elektrikli araç şarj ücretleri için de zam haberleri gelmeye başladı

1 Eylül 2022 itibari ile elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam yapılmıştı. Bu zamla birlikte maalesef elektrikli araç şarj ücretleri için de zam haberleri gelmeye başladı. Zorlu Enerji çatısı altında faaliyetlerini sürdüren ZES’in ardından bu kez Eşarj elektrikli araç şarj ücretlerine zam yaptığını açıkladı.

Elektrikli araç şarj istasyonlarındaki ücretler, elektrik fiyatlarıyla doğru orantılı olarak değişiyor. Eğer elektrik ücretlerine zam gelirse hızlı bir şekilde elektrikli araç şarj istasyonlarındaki ücretlere de bu zam yansıtıyor. Yine olası bir elektrik fiyatlarında ki indirim de elektrikli araç şarj istasyonlarındaki ücretlere indirim olarak yansıyor.

 

Eylül 2022 - Eşarj elektrikli araç şarj ücretleri 

Eşarj’ın 3 Eylül 2022 günü 03:00’da yürürlüğe giren güncel şarj fiyatlandırması şu şekilde:

Tarife: 22 kVA’a kadar tüm AC soketler | Fiyat: 6.50 TL / kWh

Tarife: 60 kW’a kadar tüm DC soketler | Fiyat: 7.70 TL / kWh

Tarife: Diğer Tüm DC soketler | Fiyat: 8.20 TL / kWh

"Ne kadar büyüklükte bir zam yapıldı?" sorusuna cevap verebilmek için eski  fiyatlarla şu anki ücretleri kıyaslamak gerekiyor. Ağustos ayından itibaren kWh üzerinden ücretlendirme yapmaya başlayan Eşarj’ın zam öncesi fiyatları şu şekildeydi;

Tarife: 22 kVA’a kadar tüm AC soketler | Fiyat: 6 TL / kWh

Tarife: 60 kW’a kadar tüm DC soketler | Fiyat: 6.50 TL / kWh

Tarife: Diğer Tüm DC soketler | Fiyat: 7 TL / kWh

22 kVA’a kadar tüm AC soketler için kWh başına 50 kuruşluk bir zam yapıldığı görülürken, diğer şarj tipleri için yapılan zammın 1 TL’nin üzerinde olduğu anlaşılıyor. 

ELEKTRİKLİ ARAÇ KULLANIMI ARTIYOR!

Artık dünya içten yanmalı motorlu araçlarla arasına mesafe koymaya başladı.. Özellikle Avrupa Birliği elektrikli araçlara geçilmesi için yapmış olduğu çalışmalarda gaza basmış durumda. Çünkü elektrikli araçlarla emisyon oranının azaltılması hedefleniyor ve çevreci yakıt olmasından kaynaklı doğanın da korunacağı düşünülüyor.

Araç sahiplerine müjde! Akaryakıta çifte indirim bu gece uygulandı! İşte güncel akaryakıt fiyatları...

İç hat uçak biletleri tavan fiyatı zamlandı!

56 milyarlık ceza affı! Tarih belli oldu!