05 / 05 / 2024

Birevim 'Tasarruf Akademi' platformunu kuruyor!

Birevim 'Tasarruf Akademi' platformunu kuruyor!

Birevim İnsan Kaynakları Direktörü Mirsat Öğretmenoğlu, “Birevim olarak, ‘sektörün geleceğine yatırım yapmak’; ‘sektörün nitelikli, alanında yetkin insan kaynaklarına sahip olmasına katkıda bulunmak’ konusunda kararlıyız'' diye konuştu.



4 yıl gibi kısa zamanda, teslimat ve yeni sözleşme gibi finansal kriterlerde sektörünün lokomotif gücü olma başarısını ortaya koyan Birevim, sektörle ilgili insan kaynağı sağlayarak, sektörel öncü rolünü insan kaynakları alanında da gösteriyor.

Tasarruf Akademi: “2 yıla yakın bir zamanda sektöre kazandırılan 958 kişilik nitelikli istihdam…”
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Birevim İnsan Kaynakları Direktörü Mirsat Öğretmenoğlu, sadece teslimat ve yeni sözleşme sayısı gibi finansal kriterlerde değil; hizmet anlayışı ve nitelikli istihdam konusunda da “Tasarruf Finansı” sektörünün geleceğiyle ilgili yatırım yaparak, yön verdiklerinden bahsederek, şu ifadeleri kullandı: “Birevim olarak kurulduğumuz günden itibaren sektörümüze duyulan güveni artırmak için çalışıyoruz. Birevim olarak, ‘sektörün geleceğine yatırım yapmak’; ‘sektörün nitelikli, alanında yetkin insan kaynaklarına sahip olmasına katkıda bulunmak’ konusunda kararlıyız. Sektörün gelişiminin sürekliliğini sağlamanın en önemli zemini, nitelikli, yetkin, alanında uzman insan kaynağıdır. Bunun için 2018 yılında Tasarruf Akademi’yi kurduk. Kurulduğu günden bugüne, sektörümüze 958 kişilik nitelikli istihdam sağladık.”

İlk 9 ayda 1.051 kişiye verilen 2.171 saatlik eğitim…
Tasarruf Akademi’nin ilk 9 aylık performansı hakkında açıklamalar yapan Öğretmenoğlu, “2020'nin ilk 9 ayında “Tasarruf Akademi” üzerinden, her bir çalışanımıza, alanında uzman 45 kişiden oluşan bir ekiple, kişisel, kurumsal ve sektörel gelişim amaçlı 2.171 saatlik bir eğitim olanağı sunduk.” diye konuştu. 

Online Akademi: “12 farklı eğitmen ve 12 farklı konu üzerinden, 36’şar saatlik uzaktan eğitim”
Ayrıca pandemi koşullarında hayata geçirilen “Online Akademi” oluşumunu anlatan Öğretmenoğlu, şunları söyledi: “Online Akademi oluşumumuz Nisan ayında faaliyetine başladı. Online Akademi’de 12 farklı eğitmen ve 12 farklı konu üzerinden, 36’şar saatlik uzaktan eğitim veriyoruz. Eğitim sürecinde 2 online sınav yaparak kalıcı öğrenmeyi ölçüyoruz ve Nisan – Eylül döneminde toplam 278 kişiyi mezun ederek yüzde 73’lük başarı oranı yakaladık. Eğitimlerimiz devam ediyor ve başarımızı daha da yukarılara çıkarmak temel hedefimiz. Pandemi süreci dolayısı ile eğitimlerini Online Akademi’den alan tüm çalışanların bölgelerine kadar giderek, almış oldukları online eğitimin bir özetini, “Seninle Mümkün” adını verdiğimiz, 2 günlük yoğun içerikli bir program ile desteklemeye başladık. Bugüne kadar bu programla, 5 ayrı bölgede 77 kişiye dokunduk. Programımız hız kesmeden devam ediyor.”

Tasarruf Seferberliği ve tasarrufun bir finans aracı olduğu gerçeği
Tüm bu motivasyonlarının dışında, bu yıl açıklandıklarını ve Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş Yılı’na kadar devam ettirmeye devam edeceklerini “Tasarruf Seferberliğinin” bulunduğundan bahseden BİREVİM İnsan Kaynakları Direktörü Mirsat Öğretmenoğlu, şu açıklamalarda bulundu: “Kurum olarak bu temel hedefimizin yanı sıra; ‘tasarrufun bir finans aracı olduğu gerçeğini tüm ülke sathına yaymak’ gibi bir önceliğimiz daha var. Bu amaç doğrultusunda, hem ülkemizde ilk kez gerçekleştirilen ulusal ve il bazlı ‘Tasarruf ve Finans Davranışları Tutum Araştırmaları’ na hem de bu araştırma sonuçlarını değerlendirmek için il il kurumsal gezilere başladık. Şu ana kadar, Malatya, Gaziantep, Denizli, Konya, Samsun, Bursa, İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  olmak üzere 9 il gezisi gerçekleştirdik. Ama tüm bu temel hedeflerimizin sürekliliğini sağlamak için de en önemli zemin, nitelikli, sağlam ve iyi yetişmiş insan kaynağıdır.”


Geri Dön