28 / 04 / 2024

Birevim ve Çözüm Tasarruf birleşiyor!

Birevim ve Çözüm Tasarruf birleşiyor!

Faizsiz ev sisteminin mimarı Birevim, Çözüm Tasarruf’la birleşiyor. Firmalar konuya ilişkin Rekabet Kurulu'na başvuru yaptı.



Faizsiz ev sisteminin geçmişi 1990'lı yılların başına kadar gidiyor. Sektörde o süreçte yalnızca 2 firma bulunuyordu. Para Dergisi'nde yer alan habere göre; son senelerde bu sistem o kadar çok yayıldı ki neredeyse her köşede yeni bir şirket açıldı. 

Sistemde bir risk oluşma olasılığını gören ekonomi yönetimi de bu firmaları belirli koşullar getirerek denetim altına aldı. Bu şirketler Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun denetimine alındı. BDDK yasa değişikliğinin ardından sermayesi ve altyapısı yeterli olmayan şirketlere ilişkin tasfiye kararı verdi. Aslında yasal düzenlemeler sektörün büyüklerinin bir süredir dile getirdiği konulardandı.

Birevim ve Çözüm Tasarruf birleşiyor!

Yeni yasayla beraber faizsiz konut edindirme ve tasarruf sistemi güçlü bir zemine oturtuldu. Tasfiye edilenlerden ayrı sektörün güçlü şirketleri güçlerini birleştirmek amacıyla harekete geçti. Bunlardan birinde geçen hafta resmi bir adım atıldı. Sektördeki iki büyük isim Birevim ve Çözüm Tasarruf birleşmeye karar verdi. 112 şubeye sahip Birevim ile 37 şubesi olan Çözüm Tasarruf birleşme için Rekabet Kurulu'na başvuruda bulundu. Rekabet Kurulu'nun onaylaması durumunda piyasanın en güçlü firması ortaya çıkacak. Şube sayısı da 150'ye ulaşacak. Sektörde yeni birleşmelerinde gündeme geleceği öngörülüyor.


Geri Dön