03 / 05 / 2024

Bireysel krediler 1 trilyon TL'yi aştı: Kişi başı bakiye 29 bin TL!

Bireysel krediler 1 trilyon TL'yi aştı: Kişi başı bakiye 29 bin TL!

Bireysel kredi ve kredi kartı borç bakiyesi Kasım 2021'de 1 trilyon 17 milyar TL'ye çıktı ve 2020 yılının aynı ayına göre yüzde 18'lik bir artış görüldü.



Türkiye Bankalar Birliği tarafından resmi olarak açıklaman Kasım 2021 verilerine göre banka ve finansal şirketlerden bireysel kredi ve kredi kartı borç tutarı ilk defa 1 trilyon 17 milyar TL'ye çıktı.

Bireysel krediler 1 trilyon TL yi aştı: Kişi başı bakiye 29 bin TL!

NTV'nin aktardığına göre, toplamda 34.8 milyon kişi bireysel kredi kullanırken, kişi başı ortalama kredi bakiyesi ise 29 bin 200 TL şeklinde açıklandı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan haftalık verilere göre de yalnızca bankacılık sektöründen kullanılan krediler 14 Ocak 2022 tarihi itibariyle 987 milyar 131 milyon TL'ye yükseldi. 

Açıklanan verilere göre, son hafta bireysel ve ticari kredi faizlerinde bir miktar düşüş yaşanmıştı.

Konut kredisi faiz oranları düştü mü?

Kredi kartı kullananlar dikkat! 1 Şubat’tan itibaren...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön