27 / 04 / 2024

Birleşik Arap Emirlikleri, üçüncü nükleer tesisin temelini bu yıl atacak!

Birleşik Arap Emirlikleri, üçüncü nükleer tesisin temelini bu yıl atacak!

Birleşik Arap Emirlikleri’ nde nükleer enerjinin geliştirilmesinden sorumlu Emirlikler Nükleer Enerji Şirketi, inşaatı devam eden projede üçüncü tesisin temelinin bu yılın sonuna doğru atılacağını açıkladı...




Birleşik Arap Emirlikleri’nde nükleer enerjinin geliştirilmesinden sorumlu Emirlikler Nükleer Enerji Şirketi, inşaatı devam eden projede üçüncü tesisin temelinin bu yılın sonuna doğru atılacağını açıkladı.


Bir enerji zirvesinde konuşan nükleer program başkanı Dr Kenneth Petrunik, ilk iki tesisin inşaatının dört yıldır devam ettiğini ve BAE için güvenli, güvenilir ve etkin bir nükleer enerji programı geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.


İlgili makamlardan onay alınması ile birinci nükleer tesisin 2017’de operasyona geçmesi bekleniyor. İkinci tesis de 2018’de operasyona başlayacak.


2020 yılı itibariyle de dört tesis çalışmaya başlayacak ve 5 bin 600 MW temiz elektrik üretecek. Bu enerji, ülkenin tüm enerji ihtiyacının dörtte birine denk gelecek. Tesislerle yılda 12 milyon karbon dioksit salınımı da engellenmiş olacak. 


Dört nükleer tesisin inşaatı için açılan ihaleyi 2009’da Kore Elektrik Güç Şirketi kazanmıştı. 


Kırıkhan Olay



Geri Dön