27 / 04 / 2024

Bursa Kebap Evi’nden Birleşik Arap Emirlikleri’ne üç şube! 

Bursa Kebap Evi’nden Birleşik Arap Emirlikleri’ne üç şube! 

Bursa Kebap Evi, yatırım ataklarına Birleşik Arap Emirlikleri’nde üç şube birden açarak devam ediyor. Toplamda 750 Bin Dolar yatırımla Abu Dhabi Deerfields Mall ve Dubai City Walk’ta şube açacak olan Bursa Kebap Evi, Arap yatırımcıların markajına girerek One Stop Khalifa City şubesi için MBI Mubarak



Bursa Kebap Evi, Abu Dhabi Deerfields Mall ve Dubai City Walk'ta şube açacak. One Stop Centre Khalifa City için MBI Mubarak & Brothers Investments firması ile imzaları atan firma, MBI Mubarak & Brothers Investments CEO’su Mohammed Al Haj ile %50 ortaklık gerçekleştirdi. Bölgedeki diğer şubesini Dubai City Walk’ta hizmete geçireceklerini açıklayan Bursa Kebap Evi Yönetim Kurulu Başkanı Cem Helvacı, UAE ve GCC pazarında kendi yatırımlarıyla 1 sene içerisinde 5 şube, 5 sene içerisinde ise 30 şube planladıklarını belirtti.  

750 bin dolarlık yatırım 

Globalde ilk olarak Almanya’da şubeleşen, geçtiğimiz aylarda ise İran’a master franchise vererek 5 yıl içinde İran’da 30 şube hedefleyen marka, Birleşik Arap Emirlikleri’nde üç şube birden açmak için hazırlıklarını tamamladı. Toplamda 750 Bin Dolar yatırımla Bursa Kebap Evi, Dubai Deerfields Mall, One Stop Centre Abu Dhabi ve Dubai City Walk’ta Türk lezzetlerini ve konseptini başarıyla temsil edecek. 

Bölgedeki ilk Bursa Kebap Evi şubesi henüz açılmadan yatırımcıların radarına giren marka, One Stop Centre Abu Dhabi şubesi için Dubai merkezli grup şirketi MBI Mubarak Investments ile %50 ortaklık anlaşması gerçekleştirdi.  2003 yılında kurulan MBI Mubarak Investments, inşaat, emlak, gıda, eğitim ve mühendislik sektörlerinde hizmet veren Dubai’nin en büyük grup şirketlerinden biri. Şirketim CEO’su Mohammed Al Haj, Abu Dhabi 2030 vizyonu doğrultusunda MBI olarak doğru sektörlerde güçlü şekilde var olacaklarının altını çizdi. Mohammed Al Haj, ‘Dünyanın dört bir yanından doğru işbirliklerle uzun vadeli ortaklıklar kurmayı hedefliyoruz. Sürdürülebilir büyüme stratejimiz doğrultusunda özellikle gıda sektöründe yatırımlarımız devam edecek. Benzersiz konsepti ile Bursa Kebap Evi işbirliğimizin uzun süreceğine inanıyorum. İlk adımımızı One Stop Centre Khalifa ile attık. Yine marka ile %50 ortaklık şeklinde planlamak üzere Sheikh Zayed Grand Mosque Abu Dhabi için şimdiden görüşmelerimize başladık. Markayı burada beraber büyüteceğiz‘ dedi. 

Yıl sonunda globalde 10 yeni ‘Bursa Kebap Evi’ şubesi


Franchise sistemi ile büyüyerek Türkiye’nin 37 ilinde ve yurt dışında toplam 98 şubeye ulaşan Bursa Kebap Evi, global marka olma yolunda emin adımlarla ilerleyerek tüm dünyada yatırımcıların yakın markajına giriyor. Bursa Kebap Evi Yönetim Kurulu Başkanı Cem Helvacı: “Bir Türk markası olarak globalde markalaşabilmenin yanı sıra yatırımcıların da ilgisini çekmek bizi çok mutlu ediyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nde MBI ile el sıkıştık, farklı yatırımcıların da markajındayız. Hem kendi yatırımlarımıza devam edeceğiz, hem de markamızı yatırımcılarla beraber büyüteceğiz. AVM’lerden bize teklifler geliyor. Ortadoğu’da hızlı ve güçlü bir büyüme göstereceğiz. ” diyor. 

En çok talep Ortadoğu ve Avrupa'dan geliyor

Bursa Kebap Evi’ne en çok Avrupa ve Ortadoğu’dan talep geldiğini belirten Helvacı, öncelikli olarak Amerika, Dubai, Abu Dhabi, Fransa, Kuveyt ve Katar ülkelerinde büyümeyi hedeflediklerinin altını çiziyor. 2019’da yurt dışında 10 yeni restoran açarak şube sayısını 108’e ulaştırmayı hedefleyen Bursa Kebap Evi 2023’te 150 şube hedefinde... Türkiye’de 37 ilde ve yurtdışında toplam 98 şubesi ile bulunan markanın restoranlarında yılda 960 ton et tüketiliyor, 6 milyon misafir ağırlanıyor ve marka çatısı altında 1500 kişi istihdam ediliyor. 2017 yılında 142 milyon TL olan cirosunu 2018’de yüzde 33 büyüterek yaklaşık 200 milyon TL’ye çıkaran marka, 2019 yılında yüzde 30 büyüme hedefiyle 260 milyon TL’nin üzerinde ciro hedefliyor.

 


Geri Dön