29 / 06 / 2024

Birleşik Arap Emirlikleri'ne yeni bir 'Las Vegas' inşa ediliyor!

Birleşik Arap Emirlikleri'ne yeni bir 'Las Vegas' inşa ediliyor!

Birleşik Arap Emirlikleri'ne yeni bir 'Las Vegas' yapılıyor. Las Vegaslı dev bir kumarhane şirketinin 4 milyar dolarlık yatırımıyla Marjan adalarında yükselen tatil köyü ve kumarhanenin 2027 yılında tamamlanması hedefleniyor. 



Las Vegas'lı kumarhane işletmecisi Wynn Resorts Birleşik Arap Emirlikleri'nde 4 milyar dolarlık bir tatil köyünü hizmete açmayı hedeflerken, bölge beş yıldızlı tatil köyleri, mağazalar ve villa inşaatlarında çalışan işçilerle dolup taştı.

Sözcü'de yer alan habere göre yapay şekilde inşa edilen fakat uzun zamandır kullanılamayan Ras Al Khaimah (RAK) emirliğine bağlı 2,7 kilometrekarelik Marjan Adaları şimdi 5 yıldızlı tatil köyleri, mağazalar ve villaların inşaatlarına da ev sahipliği yapıyor. Marjan adalarında şu anda en az 20 geliştirici çeşitli aşamalarda projeler hayata geçiriyor.

Dubai'nin ünlü Palm Jumeirah'sının yarısı büyüklüğüne sahip olan ve 2013'te tamamlanmış olan Marjan adalarındaki inşaat projelerinin toplam maliyetinin milyarlarca dolar olması da bekleniyor.

DİKKAT ÇEKEN PROJE

RAK'ın küçük uluslararası havaalanı da 2027'ye kadar kapasitesini senede 2 milyon yolcuya çıkarmayı hedefliyor.

Söz konusu projenin en dikkat çeken bölümü de kumarhane. Wynn'in hayata geçirdiği tatil köyü ve kumarhane projesi 1500 odalı olacak ve 2027 yılında açılacak. Söz konusu bu kumarhane sayesinde RAK bölgesinde turizmin hızla büyüyeceği öngörülüyor.

Birleşik Arap Emirlikleri ne yeni bir Las Vegas inşa ediliyor!

Normal şartlarda Birleşik Arap Emirlikleri'nde kumar yasa ancak kumarhanelerin açılması, kumarın şeriat kurallarına göre yasak olduğu Birleşik Arap Emirlikleri için önemli bir değişiklik olarak görülüyor. 

Yasalara göre kumar oynayanlar para cezasına veya iki sene hapis cezasına çarptırılıyor. Lübnan ve Mısır haricinde Arap coğrafyasında kumar yaygın değil. Altı Körfez İşbirliği Konseyi ülkesinin hiçbirinde kumarhane yok.

Birleşik Arap Emirlikleri ise kumarı legal hale getirmek amacıyla bir komisyon oluşturdu. Fakat şimdiye kadar ülkede kumarı yasallaştıran herhangi bir yasa çıkarılmadı.

KÖRFEZ VEGASI

Dubai Investments PJSC'nin CEO'su Khalid Bin Kalban konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Wynn kumarhanesi ve tesisi Marjan için adeta bir oyun değiştirici oldu. Herkes RAK'ın turizminin kumarhaneyle beraber hızla büyüyeceği beklentisiyle orada. Aslında Ras Al Khaimah'a mini bir Vegas getiriyorsunuz" 

Diğer bir taraftan Marjan'da toplam 9 bin otel odası ve aynı sayıda konut inşa edilmesi planlıyor. Adalarda şu anda 3 bin 52 odalı altı otel ve yaklaşık 3 bin konut bulunuyor.

Marjan adası, Dubai veya Abu Dabi'nin kalabalığından uzak bir kaçamak noktası şeklinde tanımlanıyor. Alkolün yasal olduğu RAK'ta Rus ve Çinli turistlerin ağırlığı dikkat çekiyor.

İnşaat maliyetleri ile konut fiyatları arasındaki makas açılıyor

BİM 18 Haziran 2024 aktüel ürünler kataloğunu yayımladı! BİM'de bayrama özel indirimler var...

Kadıköy'deki 6 lojman taksitle satılıyor! Milli Emlak'tan İstanbul'da konut fırsatı! 


Geri Dön