13 / 05 / 2024

Birlik Yapı Teknik'in kurucuları işe otomotiv sektörüyle başladılar

Birlik Yapı Teknik'in kurucuları işe otomotiv sektörüyle başladılar

Birlik Yapı Teknik'in kurucuları otomotiv sektöründe büyüyüp konut işine atıldılar



Otomotiv sektörünün ve otomobil müşterisinin yakından tanıdığıki grup, inşaat sektöründe birlikte girip, Samandıra'da yaklaşık 5.3 dönüm arsa üzerinde bir konut projesi hayata geçirdi. Ulugöl Şirketler Grubu Başkanı Alaaddin Ulugöl, Hyundai AS Otomotiv Başkanı Uğur Atıl Karaçavuşoğlu, ve inşaat mühendisi Mesut Öztürk'ün kurduğu Birlik Yapı Teknik'in tamamladığı Erguvan Konakları, 5 blokta 40 daireden oluşuyor.

23 yıldır otomotiv işinde

Ulugöl Otomotiv'i 1987'de kuran Alaaddin Ulugöl, ikinci el araç alım satımı ile başlattığı ticareti büyüttü. Bugün ikinci elin yanı sıra iki ayrı lokasyonda, Citroen ve Mitsubishi bayilikleri yapıyor. Kurumsal kiralama ve sigorta acenteliği dallarında da faliyetini sürdüren Ulugöl Şirketler Grubu, uzanan otomotiv sektöründeki başarısını, inşaata, yine bir otomotivci ortakla taşıdı. İkinci el araç alım satım faaliyetini Kadıköy Ziverbey adresinde yürüten Ulugöl, galerisi, grubun çekirdek şirketi. Grup, 1992'de Skoda yetkili satıcılığı ve servis hizmetleri vermeye başlamıştı.

3 amrkanın bayisi

1996 yılında Mitsubishi yetkili satıcısı olan Ulugöl Şirketler Grubu, iki markada da Türkiye'nin önde gelen bayileri arasında yer aldı. Şirket, Ataşehir girişindeki plazada ise, hem ikinci emn birinci el otomotiv satışı yapılabiliyor. Bu plazada Citroen ve Mitsubishi showromu mevcut. Plazada satış, servis, yedek parça, sigorta ve ikinci el otomobil satışı yapılıyor.


As otomotiv'de ortak

Makina Mühendisi olan Uğur Atıl Karaçavuşoğlu'da, 1999 yılında ticari hayata As Otomotiv ile başlamıştı. Hyundai bayiliği ile oto alım satımı ve sigorta hizmetlerinden sonra Karaçavuşoğlu, Birlik Yapı Teknik, inşaat sektörüne de atıldı ve Erguvan Konakları projesini hayata geçirdi. iki otomotivci ortak, üçüncü ortak olarak Mesut Öztürk ile bir araya geldi ve İstanbul-Samandıra'da 5.3 dönüm arazide 40 konutluk Erguvan Konakları'nı hayata geçirdi.

Yeni hedef inşaatta büyüme

İki ortağı ile Birlik Yapı Teknik'i kuran Alaaddin Ulugöl, " Van'lıyım. Van vakfında görevimizi sürdürüyoruz. Toplantılarda ortak fikir ve görüşleri de paylaşarak arkadaşlığımızı da geliştirdik. Huzurlu ve kaliteli bir yaşam alanının olması için çaba sarfettik. Ticarette ikinci bir dala böyle geldik. İçine müşterilerimize sunduğumuz sonsuz güvenimizi de katarak, Erguvan Konakları'nı yaptık" dedi.
Hürriyet


Geri Dön