30 / 04 / 2024

Bisiklet yolu kanunu!

Bisiklet yolu kanunu!

1 Haziran 2019 tarihinden itibaren hazırlanacak yeni imar planlarında bisiklet yolu zorunlu oluyor. İşte bisiklet yolu kanunu metni...



Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun dünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kanun ile hazırlanacak yeni imar planlarında bisiklet yolu zorunlu oluyor. Söz konusu zorunluluk 1 Haziran 2019 tarihinden itibaren başlıyor.

Yasa gereğince 1 Haziran 2019 tarihinden itibaren, imar uygulaması görmemiş alanlar için hazırlanıp onaylanacak yeni imar planlarında, Bakanlıkça belirlenen usul ve esaslara uygun şekilde ve plan bütününde ulaşım amaçlı bisiklet yolları ve bisiklet park istasyonları bulunması zorunlu olacak. Topoğrafya ve arazi eğimi nedeni ile bisiklet yolu yapılamayan yerlerde ise yaya yolları düzenlenecek. Bisiklet yolu kanunu hükümleri şu şekilde:

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

MADDE 16- 

3194 sayılı Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

“EK MADDE 6- 1/6/2019 tarihinden itibaren, imar uygulaması görmemiş alanlar için hazırlanıp onaylanacak yeni imar planlarında, Bakanlıkça belirlenen usul ve esaslara uygun şekilde ve plan bütününde ulaşım amaçlı bisiklet yolları ve bisiklet park istasyonları bulunması zorunludur. Topoğrafya ve arazi eğimi nedeni ile bisiklet yolu yapılamayan yerlerde ise yaya yolları düzenlenir.”


İmar Kanunu'ndaki yeni düzenleme yasalaştı!


Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tam metni!

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön