25 / 11 / 2024

Radyo Trafik Türkiye’de Bisiklet yolu kullanımını geliştirmeyi amaçlıyor!

Radyo Trafik Türkiye’de Bisiklet yolu kullanımını geliştirmeyi amaçlıyor!

Radyo Trafik, dinleyicileri için yepyeni bir program hazırladı. Trafik formatından farklı olarak yayına başlayan, Nur Banu Molla’nın sunduğu ‘Bisiklet Yolu Programı’nda vatandaşların bisiklet kullanmaya özendirilmesi planlanıyor





Türkiye’nin ilk ve tek trafik temalı radyosu Radyo Trafik, dinleyicileri için yepyeni bir program hazırladı. Trafik formatından farklı olarak yayına başlayan, Nur Banu Molla’nın sunduğu ‘Bisiklet Yolu Programı’nda vatandaşların bisiklet kullanmaya özendirilmesi, bu yolla hem trafik sıkışıklığına çözüm, hem sporla kişisel sağlığa destek, hem de bisikletlilerin trafikte rahatça dolaşımı için yöntemler geliştirilmesi amaçlanıyor.


Sürücülerin bisikletlilere karşı daha saygılı ve anlayışlı olması amacıyla hazırlanan Radyo Trafik Bisiklet Yolu programının her bölümünde amatör bir bisikletli konuk olacak. Yapımcılığını ve sunuculuğunu kendisi de bir bisiklet kullanıcısı olan Haber Spikeri ve Radyocu Nur Banu Molla’nın yaptığı programda konuklar, deneyimlerini ve Türkiye’de bisiklet kullanımına dair her şeyi Molla’ya anlatacak.


Bisikletliler de Belediye Otobüslerine Binebilecek

Geçtiğimiz günlerde Bisikletliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Suyabatmaz’ın konuk olduğu programda, bisiklet sürücülerini ilgilendiren yepyeni konulara değinildi.  Suyabatmaz, bisikletlilerin artık kent içindeki rampaları belediye otobüsleri ile kolaylıkla aşabileceği müjdesini verdi. Programda Nur Banu Molla’nın sorularını yanıtlayan Suyabatmaz, sistemin öncelikle, Beşiktaş-Levent, Beşiktaş-Taksim, Üsküdar-Altunizade gibi rampalı etaplarda kullanılacağını söyledi.


Bisiklet Yolu programının ikinci konuğu ise Cerrahi Uzmanı Yard. Doç. Dr. Yaşar Özdenkaya oldu. Özdenkaya katıldığı programda bisiklet kullanmanın insan vücudundaki etkilerine değindi. Yarım saat süreyle sürekli bisiklete binildiğinde kalp performansının güçlendiğini söyleyen Özdenkaya, 40 dakikada kalbin dayanıklılık kapasitesinin arttığını, 50 dakikada yağ metabolizmasının çalıştığını ve böylece yakılan yağlarla zayıflamaya da büyük katkı sağladığını belirtti. Günde ortalama 1 saat bisiklete binilmesi durumunda hastalıklara yakalanma riskinin yüzde 50 oranında bertaraf edildiğini söyleyen Özdenkaya, bisiklet kullanımının hem sağlığa hem de bütçeye yararlı olduğunun altını çizdi. 


“Bisiklet Kültürünü Ülkemizde Yavaş Yavaş Oturtacağız”

Türkiye’de bisiklet kullanımını daha fazla yaygınlaştırmak ve kullanılır hale getirmek için bu programı başlattıklarını belirten Radyo Trafik Genel Yayın Yönetmeni Cezayir Doğan şöyle konuştu; “Bu programda öncelikli amacımız bisikletliler için farkındalık yaratmak ve bisiklet yollarının yapılmasına destek sağlamak. Tüm gelişmiş ülkeler gibi biz de artık bisiklet kültürümüzü oturtmalıyız. Özellikle kent içi ulaşımda ve kısa mesafelerde bisikletin daha çok tercih edilmesi trafiği de olumlu etkileyecektir. İstanbul’da da yeni yapılan bisiklet yolları ve teşviklerle bisiklet kültürünün ülkemizde yavaş yavaş oturacağı inancındayım. Programla ilgili dinleyicilerimizden de çok güzel geri dönüşler aldık. Dinleyici olarak her 15 günde bir Cuma günleri Radyo Trafik’e bisikletseverleri bekliyoruz.”


Geri Dön