Kripto Paralar

Bitcoin 22 bin doları aştı! Toplam piyasa değeri 1 trilyonu geçti!

Bitcoin'in yükselme eğilimini devam ettirmesiyle kripto para piyasasının toparlanmaya sürebileceğine yönelik beklentiler devam ediyor. İşte diğer detaylar...Dijital varlıklarda haftalardır muazzam kayıplar yaşanmış ve arka arkaya iflaslar duyurulmuştu

Bitcoin'in yükselme eğilimini devam ettirmesiyle kripto para piyasasının toparlanmaya sürebileceğine yönelik beklentiler devam ediyor. Dijital varlıklarda haftalardır muazzam kayıplar yaşanmış ve arka arkaya iflaslar duyurulmuştu.

Bitcoin ve diğer kripto para birimleri pazartesi olduğu gibi salı da toparlanmaya devam ediyor.

İşte diğer detaylar...

YÜKSELİŞ DEVAM EDİYOR

CoinDesk'te yer alan verilere göre Bitcoin bugün yükselişine devam ederek 22 bin 126 dolar seviyesine ulaştı. Ethereum ise 1555 dolar seviyesine ulaştı.

Geçen hafta boyunca 19 ve 20 bin dolar bandında izleyen Bitcoin bugünkü hareketiyle beraber üst üste altıncı gününde yükselmişe geçti.

Bitcoin bu hafta 2017 yılında çıktığı zirvenin hemen ardında takip ediyor. Bitcoin, geçen kasımda tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin dolara çıkmıştı. Kripto para birimi halihazırda kasımdaki zirvesinin yüzde 68 altında.

TOPLAM PİYASA DEĞERİ 1 TRİLYONUN ÜZERİNDE

Diğer taraftan Bitcoin ve Ethereum’un başı çektiği kripto paralarda yaşanan yükselişle beraber piyasanın toplam değeri 1,07 trilyon dolar oldu. CoinGecko’daki verilere göre bu, son 24 saatte yüzde 1,5'lik artış olduğu anlamına geliyor.

Fakat gözlemciler yükselişin sürekli olup olmayacağı konusunda emin değil.

‘DÖRT ADIM AŞAĞI BİR ADIM YUKARI'

Financial Express'e konuşan girişimci ve yatırımcı Agam Chaudhary, Bitcoin'in kripto para birimine inanan yatırımcılar sayesinde 20 bin dolara yakın seyredeceğini belirtti.

Reuters'ın haberine göre İngiltere merkezli ADM Investor Services International'ın teknik analiz başkanı Eddie Tofpik ise piyasanın mayıstan itibaren düşüş eğiliminde olduğunu belirtti ve “Şu anda dört adım aşağı, bir adım yukarı modunda görünüyor” ifadelerini kullandı.

SIKI PARA POLİTİKASI PİYASAYI OLUMSUZ ETKİLEMİŞTİ

Amerika'da enflasyon oranlarının tarihi düzeylerde izlemesi sebebiyle Amerika Merkez Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasını daha da sıkılaştıracağına yönelik beklenti kripto para piyasalarını derinden sarsmıştı.

Fed'in olası bir resesyonu tetikleyebileceğine dönük beklentiler riskli varlıkları olumsuz etkilemişti.

Ancak Fed'in bu ayki para politikası toplantısında 100 baz puanlık faiz artışına gideceği yönünde oluşan beklentiler yeniden 75 baz puana indi. Bu da piyasaları bir miktar nefes aldırdı.

Yerli üretim Oppo A16'ya Arçelik'ten indirim! İşte 19 Temmuz 2022 fiyat listesi...

İstanbul Hal fiyatları belli oldu! İstanbul Hali'nde sebze meyve ne kadar? İşte 19 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Hazine arazisine ev yapmak isteyenlere 19 bin 200 liraya arsa fırsatı!

Başak Traktör kompakt modellerinin fiyatı belli oldu! En ucuz traktör kaç TL? İşte 19 Temmuz 2022 fiyat listesi