04 / 05 / 2024

Bitcoin 55 bin dolar sınırına dayandı!

Bitcoin 55 bin dolar sınırına dayandı!

Geçen haftalarda tarihi yüksek seviyesi olan 64 bin 813 doların ardından sert düşüş yaşayan Bitcoin, toparlanmaya çalışıyor...



Geçen haftalarda tarihi yüksek seviyesi olan 64 bin 813 doların ardından sert düşüş yaşayan Bitcoin, 55 bin dolar sınırında. JPMorgan Chase’in belirli müşterilerine sunmak amacıyla, yaz aylarının başlarında aktif olarak yönetilecek bir bitcoin fonu kuracağıyla ilgili haberlerin çıkması Bitcoin'e yaradı.

 Bitcoin 55 bin dolar sınırına dayandı!

Hürriyet'te yer alan habere göre; kipto para piyasalarında yaşanan toplam piyasa hacmi üzerinde yer alan payı Ağustos 2018'den beri ilk kez Salı günü yüzde 50’nin altına düşen Bitcoin’in payı yüzde 49.4'e geriledi. 

1 günde 53,319.19 ve 55,686.57 dolar arasında seyreden Bitcoin, yüzde 2.53 artış gösterek 54,964.83 dolara ulaşarak, birimin haftalık kaybı yüzde 1.95 oldu. Bitcoin’in toplam piyasa hacmi de, yaklaşık 28 milyar dolar yükselerek, 1.0 trilyon 26.43 milyar dolar ile yeniden 1.0 trilyon dolar sınırına çıktı. 

 Bitcoin 55 bin dolar sınırına dayandı!

Bittrt Araştırma Müdürü Helin Çelik, yaptığı piyasa değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

"Tesla şubat ayında, 1.5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldığını açıklamıştı. Elektrikli araç üreticisi, Pazartesi günü üç aylık mali sonuçlarına eşlik eden 30 sayfalık bir slayt sunumun yaparak Tesla Motorsun 2021’in ilk çeyreğinde Bitcoin hisselerinin bir kısmını satarak 272 milyon dolarlık net gelir elde ettiğini duyurdu.

Çin’in metropolü Şangay’daki en büyük bankalarından altısı, 5 Mayıs alışveriş festivali öncesinde dijital yuan’ı destekliyor. Hareket, ülkenin en büyük iki ödeme sağlayıcısı olan Alipay ve WeChat Pay için doğrudan bir tehdit oluşturuyor.

Kimliği açıklanmayan bir banka yetkilisi, toplumun geleneksel ödeme platformları yerine e-yuan’a güvenmesi gerektiğini belirtti ve ’İnsanlar, dijital yuan ödemesinin artık Alipay veya WeChat Pay’e güvenmek zorunda kalmayacak kadar uygun olduğunun farkına varacaklar’ dedi.

Zürih Üniversitesi, Blockchain 2021 müfredatına Derin Dalışı’na Cardano üzerine bir ders dahil edecek. Bu durum blokzinciri alanının ortaya çıkan teknolojilerinin ileri görüşlü eğitim kurumları tarafından hızla nasıl benimsendiğini gösteriyor.

 Bitcoin 55 bin dolar sınırına dayandı!

Bitcoin eleştirmeni Jamie Dimon’un öncülük ettiği JP Morgan Chase bankacılık devinin, zengin müşteriler için ilk Bitcoin fonunu bu yaz kadar erken başlatabileceğini söyledi.

Efsanevi hip-hop sanatçısının gizemli tweet’inden sonra Eminem’in geçen hafta NFT oyununa girmesi fikriyle spekülasyon yaptı. Real Slim Shady gerçekten de fungible token dünyasına atladı. Rapçi web sitesinde yapılan duyuruyla , Shady Con denilen şeyin Pazar günü ’Eminem onaylı çeşitli koleksiyon parçalarıyla’ çıktığını duyurdu."

Bitcoin'in piyasadaki son durumu!

Neden Bitcoin? Elon Musk açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön