Kripto Paralar

Bitcoin bu hafta yatırımcısına ne kadar kaybettirdi? 

Açıklanan resmi rakamlara göre, kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin yatırımcısına yüzde 33 kaybettirdi. İşte kripto para piyasasında son durum...Açıklanan resmi rakamlara göre, Bitcoin dün hafta içi kıyısından döndüğü 20 bin dolarlık seviyenin de altına geriledi

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para piyasasında satış dalgası sürüyor. Açıklanan resmi rakamlara göre, Bitcoin dün hafta içi kıyısından döndüğü 20 bin dolarlık seviyenin de altına geriledi.

Dün sabah saatlerinde 20 bin 400 dolar civarında seyrederken gelen ani satışlarla yaklaşık olarak 1 saatte 19 bin 200 dolara gerileyen Bitcoin'de düşüş gece saatlerinde de sürdü.

Peki Bitcoin bu hafta yatırımcısına ne kadar kaybettirdi? 

HaberTürk'ten Selim Karahan'ın haberine göre, gece yarısı 17 bin 721 dolara kadar gerileyen Bitcoin, böylelikle Kasım 2020 tarihinden itibaren ilk defa 18 bin  doların altı gördü. Daha sonra gelen tepki alımlarıyla 19 bin doların üzerini görse de bu sabah itibarıyla Bitcoin yeniden 18 bin 550 dolara çıktı. Kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin son 24 saatte yüzde 3 değer kaybetti.

DÜŞÜŞ NE ZAMAN BAŞLADI?

10 Haziran 2022 tarihinde Bitcoin 30 bin  doların hemen üzerindeyken ABD enflasyon verisi de açıklandı. Açıklanan resmi rakamlara göre, Mayıs'ta ABD'de enflasyon yüzde 8.6 ile 41 yılın zirvesine çıkmakla kalmadı yüzde 8.3'lük piyasa beklentisini de aşmış oldu. 

Söz konusu bu veriler açıklanana kadar Fed'den geçen çarşambaki toplantısında 50 baz puanlık faiz artırımı bekleniyordu. Fakat enflasyonun yüksek gelmesiyle 75 baz puanlık artırım beklentisi doğmuş oldu. Söz konusu bu beklenti, tahvil faizlerinde yükselişe geleneksel borsalar ve kripto paralarda ise düşüşe neden oldu.

Fed çarşamba günü 28 seneden sonra ilk defa 75 baz puanlık faiz artırımına giderek piyasa beklentisini de karşılamış oldu. Fed kararını açıkladığında 20 bin 600 dolar civarlarında olan kripto paraların şahı Bitcoin beklentinin gerçekleşmesiyle ilk anda 22 bin  dolara kadar yükseldi. Söz konusu bu yükselişte Fed Başkanı Jerome Powell'ın 75 baz puanlık faiz artırımlarının sık hale gelmesini beklemediğini belirtmesi oldukça etkili oldu.

Bitcoin ilk kez bu kadar sert düştü! Çok yakında o seviyelere gelecek!

Kripto para piyasasında gerginlik devam ediyor! İşte 20 Haziran 2022 Bitcoin ve Altcoinler'deki son durum!

Kripto paralarda parti bitti mi? Bitcoin'in çöküşü durmuyor! Dev şirketler de zarar ediyor...