Kent Haberleri

Bitcoin değerlenecek mi? Analistlerden dikkat çeken açıklama!

Bitcoin borsasında Elon Musk'ın açıklamalarından önce teknik göstergelerdeki olumsuzluk sinyalleri piyasalara yansırken, yatırımcılar dikkatlerini gelecek sürece çevirdi. analistle kripto para borsasına ilişkin konuştu.

Bitcoin borsasında Elon Musk'ın açıklamalarından önce teknik göstergelerdeki olumsuzluk sinyalleri piyasalara yansırken, yatırımcılar dikkatlerini gelecek sürece çevirdi. Bloomberg HT'de yer alan habere göre; analistler konuya ilişkin açıklamalarda bulundu ve Bitcoin'in geleceğiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Wall Street’teki kripto takipçilerinin düşüncelerine göre, Bitcoin geçen seneki değerlenişinden sonraki en büyük satış dalgasının içinde. 

Evercore ISI’den Rich Ross, Bitcoin fiyatının 200 günlük hareketli ortalamasına doğru çekildiğine dikkat çekerek kripto paranın tekrar 40 bin dolar seviyesinde olacağını ifade etti. 

Diğer takipçiler ise Elon Musk’ın spekülatif açıklamaları nedeniyle, geleneksel yatırımcıların ikinci plana düştüğünün altını çiziyor. Aynı zamanda, altının kripto para borsalarından çıkışlar oluşturduğu da belirtiliyor.

“Fiyatların ivmesi şu an kararlı bir şekilde düşüşe doğru evriliyor” diye konuşan Capital Advisors CEO’su Michael Purves, geçtiğimiz ay Bitcoin’in düşeceğini öngörmüştü. Bitcoin için bir diğer önemli seviyenin 42 bin dolar olduğuna dikkat çeken Purves, Ocak'taki rallinin neredeyse bu değerlerden başladığına vurgu yaptı. 

Purves, Bitcoin'in fiyatının bu seviyenin altına düşmesiyle daha fazla kaybın olacağına ancak üzerinde durursa da destek bularak yeni bir ralli yaşayabileceğine dikkat çekti. 

Wave Financial Kıdemli Trader’ı Justin Chuh, konuya ilişkin açıklamasında “Fiyatlardaki geri çekilme mecburi bir şeydi. Bu sağlıklı birşey ama hepimizin bunun hiç yaşanmamış olmasını dilediğinden eminim” diye konuştu. 

Fundstrat Global Advisors stratejisti David Grider ise kısa süreli gelirin ve kriptodaki boğa piyasalarında bu şekildeki düzeltmelerin normal olmasını da kapsayan 9 neden dolayısıyla fiyatların tekrar artacağını belirtti.

David Grider, "Geleceği bilmiyoruz ama şu an dibe yakınız ve yatırımcıların bu noktadan panik satışı yapmasını istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Kurumsal yatırımcılar için dijital varlık platformu yönetimi yapan Anchorage Digital Bank Başkanı Diogo Monica ise kripto borsasına ilişkin açıklamasında, müşterilerinin kripto varlıklarını artırdığına ya da koruduğuna dikkat çekerek, “Müşteriler bunun iyi bir giriş noktası olduğunu düşünüyor” ifadelerini kullandı. 

Blokzincir ağırlıklı bir fon olan Amplify Transformational Data Sharing ETF’ini takip eden SentimentTrader’dan Dean Christians ise, konuyla ilgili 48 bin 750 dolar sınırı ile yakından ilgileneceğine ve izleyeceğine vurgu yaparak “Eğer Bitcoin o seviyenin üzerine çıkmayı başaramazsa... Bir köşeye yazın” diye konuştu.

Bitcoin'de sert düşüş devam ediyor!

8 ay içerisinde 80 milyon dolarlık kripto para vurgunu!

Kripto paralarla ilgili merak edilenler!