Kripto Paralar

Bitcoin yıl sonunda 100 bin dolara ulaşacak mı?

Kripto paralar yeni yılın ilk günlerinden itibaren belirgin değer kayıpları yaşıyor. Peki Bitcoin gelecek günlerde değerlenecek mi? İşte ayrıntılar...tarafından kripto paralarla ilgili bir anket düzenlendi

JPMorgan Chase - Co. tarafından kripto paralarla ilgili bir anket düzenlendi. Bloomberg'de yer alan habere göre; yapılan ankete katılan müşterilerin yüzde 5'i, Bitcoin'in 2022'nin sonundan önce 100 bin dolara ulaşacağını öngördüğünü belirtti. Yine de yüzde 40'tan fazlası, 60 bin dolar üzerinde olarak düşüncelerini belirtti. 

Bankada Stratejist olan ve anketi içeren araştırma notunun yazarı Nikolaos Panigirtzoglou, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

 

Nikolaos Panigirtzoglou, “Bitcoin düşüş eğilimine şaşırmadım. Bitcoin vadeli işlemlerine dayalı Bitcoin pozisyon göstergemiz aşırı satılmış görünüyor.” diye konuştu. Nikolaos Panigirtzoglou,, kripto paranın gerçeğe uygun değerinin, yatırımcıların altına karşı oynaklık oranı hakkında ne öngördüğüne bağlı olarak 35 bin -73 bin dolar arasında olduğunu belirtti.

Piyasa değerine göre en büyük dijital varlık olan Bitcoin, Kasım'da neredeyse 69 bin dolara ulaşmıştı, ancak o günden bu yana yaklaşık yüzde 40 değer kaybetti. Yine de, türbülansın ortasında bile pek çok analist, yeni yılda 100 bin dolara çıkacağını öngördüklerine dikkat çekti.

 

Bu gerçekleşenilir bir öngörü olarak belirtiliyor. Madeni paranın inanmayanları defalarca şok etme yeteneği bulunuyor, fakat piyasa gözlemcileri bu eşiğe giden yolun daha şahin bir Federal Rezerv ile daha zorlu olabileceğini ileri sürüyor.

Goldman, Bitcoin'in 100 bin Dolarlık Bir Olasılık Olduğunu Söylüyor

Kripto paralardaki son düşüş, politika yapıcıların Mart'ta bir dizi faiz artırımına başlayabilecekleri ihtimalinin yükselmesi sebebiyle yaşanıyor. Be bu, likiditeyi kaldırmak için atacakları birkaç adımdan yalnızca biri. Böyle bir durumda spekülatif yatırımlar parlaklığını yitirir. Bloomberg Galaxy Kripto Endeksi seneye başlarken yüzde 13 değer kaybederken, Bitcoin bu sene yeni yıla en kötü başlangıcını kaydetti. 

Pazartesi günü, Bitcoin 41 bin doların üzerine ulaşmadan önce 40 bin doların altında işlem görerek yüzde 6.3 kadar kaybı yaşadı.

Bitcoin'de 60 bin dolar beklentisi!

Bitcoin Eylül'den beri ilk kez 40 bin doların altına düştü!