Ekonomi

Bitcoin'de büyük düşüş tahmini! 30 bin dolara inecek

Bitcoin yatırımcılarına kritik haber kripto borsaı BitMEX'in kurucu ortağı Arthur Hayes'ten geldi. Hayes Bitcoin'in teknoloji hisseleriyle rekor seviyeye ulaştığını belirterek bu durumun kripto paranın değerinin Haziran ayına dek 30 bin dolara çekilebileceğini söyledi.Dolaşımdaki Bitcoin sayısının artması, Bitcoin madenciliği sayesinde sağlanıyor

Bitcoin'in ortaya çıktığı tarih olan 3 Ocak 2009'da dolaşımdaki Bitcoin sayısı 50 iken, bu sayı günümüze kadar sürekli artış gösterdi. Dolaşımdaki Bitcoin sayısının artması, Bitcoin madenciliği sayesinde sağlanıyor. Madenciliğe özel dizayn edilmiş cihazlarını sistemin kullanımına sunan madenciler, bu yöntemle Bitcoin üretimi gerçekleştiriyor. Kripto para Borsası BitMEX’in kurucu ortağı Arthur Hayes’e göre; Bitcoin’in teknoloji hisseleriyle birlikte hareket etme eğilimi, dijital paranın değerinin Haziran ayına dek 30 bin dolara çekilebilir. 

Hayes, blogunda yayımladığı yazıda aynı dinamiğin Ether’i 2 bin 500 dolara çekebileceğini belirtti. Hayes iki kripto parada da Haziran ayına dek çöküş satın aldığını belirtirken genel anlamda kriptolar için uzun pozisyonda olduğunu söyledi.

Hayes zayıflayan küresel büyümenin ve daha az uzlaşmacı merkez bankalarının teknoloji hisseleri ve bunun bir uzantısı olarak kripto paralar üzerinde baskı kuracağını söylerken Bitcoin ve Ether ile ilgili öngörülerinin temel olarak “kendi önsezisine” dayandığını kaydetti.

"5 BİN DOLARI HAYAL EDEMİYORUM"

“Kripto piyasaları gerilemeye girerken hisse senetlerine aşağı yönlü liderlik edecek ve çıkış üzerinden çalışılırken de yukarı yönlü liderlik edecek” diyen Hayes, “Bitcoin ve Ether Fed harekete geçmeden ve politikasını sıkılaşmadan gevşemeye geçirmeden önce dibi görecek” değerlendirmesinde bulundu.

Önceki ayda yaşanan sert düşü sonrası 10 Aralık’ta,“2022’in ilk çeyreğine girerken, Bitcoin’in nasıl 69 bin dolar olacağını ya da Ether’in nasıl 5 bin dolara ulaşacağını hayal edemiyorum” yazan Hayes, “Bunun yerine düşe kalka ilerleyen yatay görünümlü aşağı yönlü ufak dalgalanmaları takip eden ufak toparlanmaların olduğu bir piyasa öngörüyorum” ifadelerini kullandı.

Bitcoin bugün itibarıyla 40 bin 375 dolardan işlem görüyor. Bitcoin'deki 11 Nisan itibarıyla yaşanan düşüş yüzde 4,19 oldu. Geçtiğimiz yılın son ayında ABD’nin başkenti Washington'da 6 önemli kripto şirketinin CEO düzeyindeki yöneticileri, kongre üyeleriyle bir oturum gerçekleştirdi. Bu oturum, kripto şirketleriyle kongre üyeleri arasındaki ilk büyük yüz yüze görüşme oldu.

Tesla CEO'su Elon Musk da Bitcoin madenciliğinde artan fosil yakıt kullanımı nedeniyle şirketin ödemelerde Bitcoin kullanımına ara verdiğini açıkladı. Bu açıklama üzerine kripto para borsalarında kayıplar yüzde 20’leri aşmıştı.