Kripto Paralar

Bitcoin'de kritik kıpırdanış!

Bitcoin'de yükseliş devam ediyor. Dijital para devi Bitcoin günlük yüzde 8 değer kazancıyla 28 bin 900 doların üzerini gördü. İşte detaylar...Dijital  para kripto varlık Bitcoin günlük yüzde 8 değer almasıyla 28 bin 900 dolar seviyesinde hareket ediyor

Bitcoin, varlık yönetim şirketi BlackRock'ın Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) için ABD'de başvuru yapmasından sonra yükselişe geçti.

Dijital  para kripto varlık Bitcoin günlük yüzde 8 değer almasıyla 28 bin 900 dolar seviyesinde hareket ediyor.

Bitcoin bugünkü yükselişle beraber son 1,5 ayın zirvesini gördü. Yatırımcılar 30 bin dolarlık psikolojik bandı aşılıp aşılamayacağını takip ediyor. 

Peki, Bitcoin nasıl, neden yükseldi? İşte detaylar...

Kriptolarda Bitcoin liderliğinde yaşanan artışta varlık yönetim şirketi BlackRock’ın Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) için ABD’de başvuru yapması etkili oldu.

BİTCOİN'DE YÜKSELİŞ!

Sözcü gazetsinde yer alan detaylara göre, Bitcoin, önceki hafta ABD’de düzenleyici kurum SEC’in kripto borsalarına açtığı soruşturma kapsamında ve Fed kararından kaynaklanan geri çekilmelerle 24 bin dolar seviyesine kadar gerilemişti.

Bugün ise dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi olan BlackRock’ın ve bir diğer fon yönetim devi olan Fidelity şirketlerinin spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusu yapmasıyla piyasayı hareketlendirdi.

YATIRIMCILARI HEYECANLANDIRAN HARAKET

Bitcoin destekçileri, ABD sektöründe spot Bitcoin ETF onayı uzun zamandır bekleniyordu. Fakat SEC, şu ana kadar piyasanın yeterince olgunlaşmaması ve yatırımcılara dair riskleri gerekçe göstererek 30'u aşkın spot ETF başvurusunu kabul edilmemişti.

Dünyanın en büyük fon yönetim şirketi olan BlackRock'un başvuru yapmasının ardından yatırımcılar heyecanlandı. Yatırımcıların ETF başvuru dalgası olabileceğine ve Blackrock’un reddedilme ihtimalinin az olduğuna dönük inancı piyasadaki algıyı olumluya çevirdi.

KRİPTO PİYASASINDA SON GELİŞMELER

Söz konusu haraketlenmelerle birlikte Bitcoin’in piyasa değerinin toplam kripto para piyasasına oranı olan ‘Bitcoin dominansı’ da iki seneden sonra ilk kez yüzde 50’yi geçti.

Öğleden sonra itibariyle Bitcoin yüzde 8 değer alarak 28 bin 900 dolara ulaştı. Ethereum yüzde 5 yükselişle 1813 dolar seviyesini gördü.

Ripple yüzde 2 yükselişle 0,495 dolara, Cardano (ADA) yüzde 8 yükselişle 0,275 dolara, Dogecoin yüzde 3,6 yükselişle 0,06 dolara, Solana (SOL) ise günlük yüzde 5,6 artışla 16,79 dolardan işlem görüyor.

İngiltere'de enflasyon Mayıs ayında sabit kaldı!

İnternette satılan ikinci el araç fiyatları, sıfır araç fiyatlarından yüksek olamayacak! Ticaret Bakanı resmen duyurdu!

Malatya'da 757 blokta deprem konutları hızla yükseliyor!