Ekonomi

Bitcoin'de kritik sınır uyarısı: Bu seviyeden aşağı inerse her şey biter

Bitcoin'in son dönemde durmayan düşüşünü değerlendiren uzmanlar dijital parada kritik sınırı açıkladı. 19 bin doların altına düşen Bitcoin yeniden toparlanarak 19 bin doların üzerine çıktı ama kırmızı çizgiyi gerçerse her şey durabilir uyarısı yapıldı.Bitcoin düşüşten sonra bir miktar tepki alımlarıyla toparlanma eğilimine girse de yeniden düşmeye başladı

Kripto şirketlerinin, çalışanları işten çıkarmaya başlaması ve faiz artışlarıyla yatırımcıların riskli varlıklardan kaçmasının ardından Bitcoin, Aralık 2020'den bu yana ilk kez 18 bin doların altına gerilemişti. Bitcoin düşüşten sonra bir miktar tepki alımlarıyla toparlanma eğilimine girse de yeniden düşmeye başladı.

Bitcoin'in fiyatı yeniden 19 bin doların altını gördü. Bitcoin'in son 7 gündeki değer kaybı yüzde 8'e yaklaştı. Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri sadece 24 saat içinde yaklaşık yüzde 4,7 düşerek 856 milyar doların altına geriledi. 

ABD ve AB Merkez Bankalarının fazi kararları yatırımcıların kirpto paralardan çıkışını hızlandırmaya devam ediyor. Yüksek enflasyonun ABD ekonomisinde resesyona neden olabileceği endişeleri devam ederken, dijital para piyasasının en büyük kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı yeniden 19 bin doların altına düşmesine neden oldu.

MADENCİLİK İŞLEMLERİ DURABİLİR

Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri son 24 saat içinde yaklaşık yüzde 4,74 düşerek 856 milyar doların altına düştü.

Bitcoin, küresel ekonomilerdeki endişe ve yüksek profilli kripto şirketlerinde görülen likidite krizinin baskısı altında bulunuyor. Geçici de olsa 19 bin doların altına inen Bitcoin'in fiyatı, daha sonra toparlanarak yeniden 19 bin doların üzerine çıktı.

Kripto para Bitcoin'in son bir haftadaki değer kaybı yüzde 8'i buldu. Bitcoin'in piyasa değeri ise 370 milyar doların altında.

Bitcoin, 2022'nin ilk 6 ayında yaklaşık yüzde 58 düştü. Kasım 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.990 dolara çıkan Bitcoin,  bu tarihten sonra yatırımcısına yüzde 72 zarar ettirdi.

Piyasada en çok alınıp satılan ikinci sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte yüzde 7'den fazla değer kaybederek 1.032 dolara düştü.

Analistlere göre, yüksek enflasyon, artan faiz oranları, likidite krizi ve ekonomilerdeki resesyon endişeleri kripto para piyasasında baskı oluşturuyor.

Kripto para uzmanları piyasada risk iştahının azaldığını belirterek, Bitcoin'in 18 bin doların altına gerilemesi durumunda madenci faaliyetlerinin durabileceğine dikkat çekti.

Geçtiğimiz ay TerraUSD'nin çökmesiyle sarsılan kripto piyasası, 13 Haziran’da en büyük kripto para borç verenlerinden biri olan Celsius Network “sıra dışı pazar koşulları” nedeniyle tüm işlemlerini durdurdu bu da piyasada belirsizliğin artmasına neden oldu.

Celsius Network'ü içine alan türbülans ve başta ABD Merkez Bankası (Fed) olmak üzere merkez bankalarının sıkılaşma sürecini daha agresif yürüteceğine dair adımları Fed’in 14 Haziran'da 75 baz puan artırmasının ardından kuvvetlenmesi ve yatırımcıların riskli varlıklardan kaçınmasını beraberinde getirirken, buna paralel kripto sektörde artan belirsizlikler kripto para piyasasını baskı altında tutmaya devam ediyordu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda gündeme gelen maaş önerisi belli oldu

Eczacıbaşı ABD'nin aldığı köklü Türk şirketi bünyesine katmak için anlaşmaya vardı

Altın fiyatlarında ters dalga etkisi yapan karar! Düşmez denilen gram ve çeyrek altın bakın kaç lira oldu?

Malatya'da akşam saatlerinden şiddetli deprem meydana geldi! Bölgedeki son durumu AFAD açıkladı

Asgari ücrete ek zam görüşmesi öncesi Bakan Bilgin bombayı patlattı! Kritik seviyeyi açıkladı

Son Dakika! Emekli maaşında en düşük tutar değişti! Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak?

Ukrayna Limanı'ndan yola çıkan ilk Türk yük gemisi Zonguldak'a ulaştı

Ünlü ekonomistten 3 kıyamet senaryosu: Küresel piyasalarda tedirginlik had safhada

TOKİ yeni sosyal konut kampanyasını duyurdu: Bu illerde 120 180 ve 240 ay vade seçeneğiyle satılacak

Mercedes tek şarjla 1200 km yol giden otomobil üretti! Elektrikli otomobil dünyasında devrim

En düşük emekli maaşının kaç lira olacağı hesaplandı! Maaşlar ne zaman hesaplara yatacak?

Asgari Ücret Komisyonu'nun önündeki ek zam miktarı ve hesaplanan miktar belli oldu!