Kripto Paralar

Bitcoin neden düşüyor, daha düşecek mi? Bitcoin kaç liraya?

Kripto para borsası son dönemde en büyük değer kayıplarından birini yaşarken, Bitcoin yatırımcıları ise tarihi virajlarından birine şahitlik ediyor. Son dönemde doların değer kazanmasıyla birlikte kripto paralardaki düşüş de devam ederken, yatırımcıların aklındaki soru ise; düşüş devam edecek mi? ol Amerika’da artan enflasyon endişesi ve ABD Merkez Bankası’nın faiz artımı kararı almasıyla birlikte bitcoin başta olmak üzere bütün kripto para piyasası büyük düşüş yaşadı

Bitcoin tarihi düşüşlerinden birini yaşarken, kripto para piyasası da Mayıs ayının girmesiyle birlikte adeta çakıldı.
Amerika’da artan enflasyon endişesi ve ABD Merkez Bankası’nın faiz artımı kararı almasıyla birlikte bitcoin başta olmak üzere bütün kripto para piyasası büyük düşüş yaşadı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında da bir düşüş trendi yaşayan bitcoin o günden bu yana en büyük değer kaybını yaşarken, 30 bin doların altına kadar gerileyen kripto para şu an 32 bin dolar seviyelerinde işlem görüyor.

 

FED’in 50 baz puanlık faiz artımı kararı almasıyla birlikte düşüşe geçen kripto para piyasası hisse senedi piyasasındaki negatif yönde hareketten de nasibi aldı.

Piyasalardaki negatif hareketliliğin üzerine bir de riskli varlıklardan kaçış trendinin de eklenmesiyle, bitcoin için tarihi bir düşüş kaçınılmaz oldu. 

Bu esnada dolar endeksi ise 20 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Uzmanlar ise bitcoindeki düşüş trendinin bir süre daha devam edeceği görüşünde.

Öte yandan bitcoin, saat 21:00 itibarıyla 482.532,17 TL’den işlem görüyor.