Kripto Paralar

Bitcoin'de pazar müjdesi! Geri döndü! 

Lider kripto para Bitcoin, 37 bin 300 dolar seviyesinden 41 bin 600 doların üzerine yükselerek bir gün içerisinde yüzde 12’ye yakın değerlendi. Lider kripto para son 2 haftadır olan en yüksek seviyesini gördü.  Bitcoin, hisse senedi piyasalarında yaşanan hareketliliği yakından izlerken ABD Merkez Bankası’nın (Fed) sıkı para politikasına hız kazandıracağına ilişkin işaretleri de yakından takip ediyor

Bir süredir 40 bin dolar seviyesini aşamayan ve geçen Kasım'da ulaştığı zirveden itibaren düşüş trendini sürdüren Bitcoin, haftasonu 40 bin dolar seviyesini kırdı ve 41 bin doları aştı. 

Bitcoin, hisse senedi piyasalarında yaşanan hareketliliği yakından izlerken ABD Merkez Bankası’nın (Fed) sıkı para politikasına hız kazandıracağına ilişkin işaretleri de yakından takip ediyor.

Bitcoin’de haftasonu kaydedilen hareketlilik Ethereum, Solana gibi kripto paralar da yansıdı. Fakat Bitcoin Kasım'da erişilen ve bütün zamanların rekor seviyesi olan 69 bin dolar seviyesinden hala uzak seyrediyor. 

ETHEREUM DA HAREKETLENDİ

Bitcoin’deki son fiyat hareketi lider kripto para biriminin Ekim'den bu yana ulaştığı en büyük günlük kazanç olarak kaydedildi. Geçen cuma günü sert yükseliş sergileyehn Bitcoin’in yanında ikinci en büyük kripto para olan ethereum da yüzde 11'in üzerinde prim yaparak 3 bin dolar seviyesine çıktı. 

Bitcoin bugün 41 bin 600 dolar seviyesinde seyrederken, Ethereum 3 bin doların, Cardano da 15 doların üzerine ulaştı. 

SIKI PARA POLİTİKASI ENDİŞESİ SÜRÜYOR

Sözcü'de yer alan habere göre; ayrıca cuma günü ABD’de tarım dışı istihdam verisinin beklenenden güçlü gelmesi neticesinde Bitcoin’in negatif etkilenmesi öngörülüyordu. Çünkü bu veri ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikasını sıkılaştıracağına ilişkin beklentiyi destekler durumdaydı. Fakat Bitcoin’deki hareketlilik ters seyretti. 

Bundan önceki süreçtee genel olarak Bitcoin sıkı para politikasına olumsuz reaksiyon sergilemişti. İstihdamın yükselmesi, ücret artışlarıyla birleştiğinde zaten yüksek olan enflasyonun daha da artacağının ve Fed’in bu sebeple sıkılaştırma politikasını sertleştirebileceğinin işareti şeklinde nitelendiriliyor. Fakat bazı analistler sıkı para politikasının halihazırda fiyatlandığı görüşünü belirtiyor. 

Yatırımcıların fikirlerini aktardığı bir sosyal medya platformu olan Alpha Impact’in CEO’su Hayden Hughes konuya ilişkin, “Sıkı para politikasını hızlandırma konusunda endişeler olsa da, hisse senedi piyasalarındaki son hareketler göz önüne alındığında 50 baz puanlık bir faiz artışının fiyatlandığına dair bir his var” açıklamasında bulundu.

En büyük ve en popüler NFT platformları hangisi?

Bitcoin yatırımcıları dikkat! Morgan Stanley'den Bitcoin yatırımcılarına kritik uyarı!