Ekonomi

Bitcoin'deki hızlı düşüş durdu! Son günlerde üst üste yükselerek kritik seviyeyi geride bıraktı

Büyük merkez bankalarının faiz oranlarını yükseltmeye zorlayan yüksek enflasyon konusundaki endişeleri nedeniyle düşmeye başlayan Bitcoin, uzun bir aradan sonra yeniden yükselişe geçti. Bitcoin, 19 bin doların altına kadar düştükten sonra toparlanmaya başladı.

Bitcoin, son dönemde değer kaybı yüzde 8'i bulduktan sonra yeniden yükselişe geçti.. Düşüşler nedeniyle dijital para Bitcoin'in piyasa değeri de 370 milyar doların altına inmişti.

Kasım 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68 bin 990 doları gören Bitcoin, söz konusu tarihten sonra yüzde 72 değer kaybetmişti.

Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da 1030 lira dolara kadar düşmüştü.

Dijital para analistleri, yüksek enflasyon, artan faiz oranları, likidite krizi ve ekonomilerdeki resesyon endişelerinin kripto para piyasasında baskı altında tuttuğu değerlendirmesinde bulunuyordu.

Bazı analistler ise kripto para piyasasında risk iştahının azaldığını belirterek, Bitcoin'in 18 bin doların altına gerilemesi durumunda madenci faaliyetlerinin durabileceğine dikkat çekmişti.

Bitcoin uzun süren düşüş seyrini durdurdu ve yeniden toparlanmaya başladı. Dijital para birimi yeniden yükselişe geçerek 22 bin doların üzerine çıkmayı başardı.

Dijital para birimi Bitcoin bugünkü yükseliş hareketiyle birlikte üst üste beşinci gününde fiyatını artırmayı bildi. Bununla birlikte Ethereum, Cordano, Solana gibi önde gelen kripto paralar da haftaya yükselişle başladı.

 

RİSKLER PİYASAYI SARSMIŞTI

Önceki haftalarda ABD enflasyonunun yüksek seyretmesi nedeniyle ABD Merkez Bankası’nın para politikasındaki sıkılaştırmaya ivme kazandıracağı beklentileri resesyon endişelerini artırarak riskli varlıkları olumsuz etkilemişti.

Ancak piyasada geçen hafta yüksek enflasyon verisi sonrası Fed’in bu ayki para politikası toplantısında 100 baz puan faiz artışına gideceğine dair beklentiler yeniden 75 baz puana indi.

Bu gelişme piyasaları bir miktar rahatlatırken Bitcoin ve Ethereum'un başı çektiği kripto paralardaki yükselişLe birlikte piyasa toplam değeri yeniden 1 trilyon dolara yaklaştı.

Böylece lider kripto para Bitcoin haftanın ilk gününde yüzde 4’ün üstünde değer kazanarak 22 bin 200 dolar seviyelerinde işlem gördü.

Ethereum yüzde 10’un üzerinde günlük değerlenmeyle 1500 dolar bandına gelirken Cardano yüzde 9,4 yükselişle 0,50 dolara, Solana yüzde 6 yükselişle 42 dolara çıktı. Dogecoin ise yüzde 4,5 yükselişle 0,06 dolardan işlem gördü.

CDS puanı rekor kıran Türkiye'nin kısa vadeli borç stoku da açıklandı

Merkez Bankası'nın faiz kararı ortaya çıktı! Doları nasıl etkileyecek?

Altın fiyatlarında yalancı bahar uyarısı! Rakama kanıp sakın yapmayın çünkü 5 ay sonra bu fiyat olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den milyonlara emeklilik müjdesi! Tarih verip detayları açıkladı

Emekli vatandaşlara 6 bin 250 lira promosyon ödemesi! Bankalar kesenin ağzını açtı

Buğday fiyatları dip seviyeden geri geldi! TMO ilk alımlara başladı 19 Temmuz güncel buğday fiyat listesi

SSK Bağkur Emekli Sandığı'ndan emekli olanlara müjde! Maaşlarla ilgili son dakika gelişmesi hemen hesaplarınıza bakın