06 / 05 / 2024

Bitcoin'den 3 hafta sonra bir ilk!

Bitcoin'den 3 hafta sonra bir ilk!

Bitcoin'in son bir haftaki değer kazancı yüzde 9'a merdiven dayadı.



ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadele oran artış döngüsünü geciktireceği beklentileri yatırımcıların risk iştahını artırdığından, kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı üç hafta sonra 20.000 doların üzerine çıktı.

Analitik firması Coinmarketcap'ın verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri sadece 24 saatte yaklaşık yüzde 7 artarak 1 trilyon doları aştı.

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatı, Fed'in faiz artırım döngüsünü "ekonomide resesyon" endişeleriyle geciktirecepi düşüncesi yatırımcıların risk iştahını artırması sonucu yüzde 7 oranında yükseldi.

Bitcoin'e yatırım zamanı mı? O isim açıkladı!

Bitcoin, 18.20 TSI itibariyle 20.850 dolardan işlem görüyor. Bitcoin üç haftadır 20.000 doların altında işlem görüyor.

Bu arada, Bitcoin'in değerlemesi son yedi gün içinde yüzde 9'a yaklaştı. Bitcoin'in piyasa değeri de 398 milyar doları aştı. Kasım 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.990 dolara ulaşan Bitcoin, o günden bu yana değerinin yaklaşık yüzde 70'ini kaybetti.

Peki, kripto para piyasalarında son durum ne? İşte 26 Ekim 2022 kripto paralarda son durum...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön