01 / 05 / 2024

Bitfinex'in hacklenmesiyle çalınan 3,6 milyar dolarlık kripto paralar ele geçirildi!

Bitfinex'in hacklenmesiyle çalınan 3,6 milyar dolarlık kripto paralar ele geçirildi!

ABD Adalet Bakanlığı yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para borsası Bitfinex'in 2016 yılında hacklenmesi esnasında çalınmış olan yaklaşık 3,6 milyar dolar değerine sahip kripto paranın ele geçirildiğini belirtti.



ABD Adalet Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitfinex'in 2016 yılında hacklenmesi esnasında çalınmış olan toplam 119 bin 754 Bitcoin'i aklayabilmek için komplo kurdukları iddiasıyla Ilya Lichtenstein ve eşi Heather Morgan'ın tutuklandığı bildirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ABD Adalet Bakanlığı tarafından söz konusu konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, söz konusu hackleme esnasında çalınmış olan toplamda 3,6 milyar doların üzerinde değere sahip kripto para birimine el konulduğu bildirildi.

Bitfinex in hacklenmesiyle çalınan 3,6 milyar dolarlık kripto paralar ele geçirildi!

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, söz konusu dönemde çalınmış olan ve sık sık gündeme gelen kripto paraların toplam değerinin de yaklaşık olarak 4,5 milyar dolar şeklinde olduğu bildirildi.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Başsavcı Yardımcısı Lisa Monaco, ele geçirilmiş olan tutarın Adalet Bakanlığının şu ana kadarki en büyük mali haczi olduğunu söyledi.

Başsavcı Yardımcısı Lisa Monaco yaptığı açıklamada tutuklamaların son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para biriminin "suçlular için güvenli bir sığınak olmadığını" gösterdiğini bildirdi.

Kripto paralarda Şubat atağı başladı mı? Yatırımcılar dikkat!

Bitcoin'de pazar müjdesi! Geri döndü! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön