29 / 04 / 2024

Bitlis OSB idari bina inşaatında son durum!

Bitlis OSB idari bina inşaatında son durum!

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Organize Sanayi Bölgesinde inşa edilen idari binayı inceleyerek, yetkililerden inşaatın son durumuyla ilgili bilgi aldı.



Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Organize Sanayi Bölgesinde inşaatı süren İdari Bina inşaatında incelemeler yaptı.

Bitlis Belediyesi'nde yer alan habere göre, OSB Müdürü Cihan Demir ve yönetim kurulu üyelerinden bilgi alan Vali Ustaoğlu, inşaat alanını gezerek basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

Vali Ustaoğlu; "Bitlis’te yıllardır Organize Sanayi Bölgemiz (OSB) atıl bir durumda kalmışken, son dönemde yapmış olduğumuz çalışmalarla inşallah Bitlis OSB’sini faal hale getireceğiz. Aslında OSB’nin alt yapı hizmetleri tamamlanmış, toplamda 585 bin metrekare bir alana kurulu olan OSB’mizin 303 bin metrekaresi sanayi alanı olarak ayrılmış, ancak sürekli bu konudaki girişimlerimize rağmen istenilen düzeyde sanayicilerimizin ve işadamlarımızın buraya ilgisini maalesef çekemedik. Şu anda 55 parselimizden 15 parselimizde girişimcilerimize yer tahsisini yaptık. 40 parselimiz de yeni girişimcileri bekliyor. Şu an gördüğünüz gibi OSB’nin idari binası ile çevre düzenlemesi ile inşaatlarına başladık. Kış aylarına girmeden bu inşaatları bitireceğiz. Bu şu anlama geliyor. Girişimci açısından engel teşkil edecek hiçbir sıkıntısı yok. Artık huzurun ve güvenin en güzel yaşandığı bölgede yatırıcıları tedirgin edecek, onları karamsarlığa itecek hiçbir engel yok. Gördüğünüz gibi sanayi alanımız ana yol üzerinde demiryoluna birkaç kilometre uzaklıkta. Ana kavşak tabir ettiğimiz bu alan, engebeli bir arazisi olmayan en ufak bir maliyet açısından sıkıntısı olmayan yerdedir. Bölgemiz açısından stratejik bir nokta. Doğalgaz santrali hemen karşısında yer alıyor. Yatırıma engel olacak hiçbir sıkıntısı olmayan sanayi bölgesine sahibiz. Artık girişimcilerin buraya ilgi gösterip yatırım yapmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Vali Ustaoğlu, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Biz burada nasıl ki askerimizi güvenlik güçlerimizi birer kahraman gibi gösteriyorsak, yatırımcılarımızı da birer kahraman olarak görüyoruz. Buraya yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımızı hiçbir prosedüre takılmadan gerekli olan bütün aşamaları biz idare olarak takip edip işlerini kolaylaştırıyoruz.”
 


Geri Dön