05 / 05 / 2024

Bitlis'te 17 branşta il spor merkezi açılacak!

Bitlis'te 17 branşta il spor merkezi açılacak!

Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Güven, kentte 29 Haziran'da 17 branşta il spor merkezi açacaklarını söyledi



Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl il spor merkezlerinin sayısını artırarak, büyük bir hamle yaptıklarını bildirdi.

Merkezlerin açılmasıyla, öğrencilerin daha çok spor yapmaya zaman ayıracağını ifade eden Güven, şöyle konuştu:
"Bu yıl spor merkezlerinin sayısını artırarak, büyük bir hamle yaptık. 29 Haziran'da açacağımız spor merkezlerinin hazırlıklarına başladık. Spor merkezlerinin tanıtımı için gençlerimize ve çocuklarımıza, el broşürleriyle, afişler dağıtacağız. Çocuklarımızı spor alanlarına çekmek istiyoruz. Yaz aylarında çocukların serbest zamanlarını sportif faaliyetlere katılarak değerlendirmelerini istiyoruz. Bu yıl rekor düzeyde katılım bekliyoruz. Alacağımız ve mevcut antrenörlerimiz, merkeze gelen çocuklarımızı hayata güzel bir şekilde kazandıracak. Malzeme, ekipman desteğini biz sağlayacağız. Ailelerin çocuklarını sportif faaliyetlere yönlendirmelerini istiyoruz."

2010 yılında, 2010 lisanslı aktif sporcu yetiştirmeyi planladıklarını kaydeden Güven, bu yıl büyük bir ilerleme kat ederek sporcu sayısında bin 500'e ulaştıklarını belirtti.

Güven, "Bu yıl büyük bir ilerleme kat ettik. Belirlediğimiz hedefe ulaşacağımıza inanıyorum. Bu çıtanın altına düşmemek için çaba göstereceğiz.

Çevre illere göre en aktif sporcusu olan il Bitlis'tir. Sporcu sayısında birçok ilden daha iyi durumdayız" diye konuştu.
AA


Geri Dön