04 / 05 / 2024

Bitlis'te icradan 2 milyon 616 bin TL'ye satılık otel!

Bitlis'te icradan 2 milyon 616 bin TL'ye satılık otel!

Tatvan İcra Müdürlüğü, Bitlis İli, Tatvan İlçesi, Pınarbaşı Mahallesi, 404 ada, 7 parselde yer alan 859 metrekare 3 katlı bina ile Karşıyaka Mahallesi, Ahlat Şosesi Mevkii, 215 ada, 10 parselde yer alan 9 bin 177 metrekare 3 yıldızlı oteli satışa sunuyor



Tatvan İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. TATVAN İCRA MÜDÜRLÜĞÜ
Dosya No: 2003/14 Tlmt.

GAYRİMENKUL AÇIK ARTIRMA İLANI

İpotek borcundan dolayı; aşağıda özellikleri yazılı taşınmazlar satışa çıkartılmıştır.

SATIŞA KONU 1 NOLU TAŞINMAZ: Taşınmazın Tapu Kaydı: Bitlis ili, Tatvan ilçesi, Pınarbaşı mahallesi, 3. sokak mevkiinde kain, tapunun 404 ada 7 parsel nosunda kayıtlı 859,04 m2 yüzölçümlü taşınmazdır. Taşınmazın İmar Durumu:Tatvan Belediye Başkanlığı İmar Müdürlüğünden gelen yazıda, taşınmaz konut alanı içinde 8L-5-3-2 müsaadeli iki tarafı yol olan halen kullanılan apartman olarak gözükmektedir.

Taşınmazın Hali Hazır Durumu ve Değeri :Taşınmaz üzerinde yarım bodrum katından oluşan zemin + 2 kat olmak üzere toplam 3 katlı kaloriferli, asansörsüz betonarme karkas bina mevcuttur. Bunun yanı sıra aynı taşınmaz üzerinde 2 adet tek katlı yardıma yapı(odunluk) mevcuttur, 3 Katlı yapının bir kısmı kullanıma hazır boş olarak bekletilmekte bir kısmı da kreş olarak kullanılmaktadır. Parsel etrafında çevre duvarı mevcuttur. Şehir merkezine yakın işlek bir mevkidedir. Ulaşım, Belediye ve altyapı hizmetlerinden yararlanılmaktadır. Etrafında yerleşim yerleri mevcuttur.

1 nolu Taşınmazın Satışa Esas Muhammen Bedeli : 479.180,23 TL'dir.

BİRİNCİ ARTIRMA TARİHİ: 17/10/2011 SAATİ: 10.00-10.10
İKİNCİ ARTIRMA TARİHİ: 27/10/2011 SAATİ: 10.00-10.10

SATIŞA KONU 2 NOLU TAŞINMAZ:

Taşınmazın Tapu kaydı: Bitlis İli, Tatvan İlçesi, Karşıyaka Mahallesi, Ahlat Şosesi mevkiinde kain, tapunun 215 ada, 10 parsel no.sunda kayıtlı 9.177,00 m2 yüzölçümlü taşınmazdır.

Taşınmazın İmar Durumu: Tatvan Belediye Başkanlığı İmar Müdürlüğünden gelen yazıda, Taşınmazın kuzey batısı Tatvan Ahlat karayolu, doğusunda Van Gölü bulunmaktadır, İmarda taşınmazın bir kısmı turizm tesis alanı(otel) bir kısmı afet bölgesi olarak gösterilmiştir.

Taşınmazın Hali Hazır Durumu ve Değeri: Taşınmaz üzerinde, Bodrum + Zemin + 3 kattan oluşmuş toplam 5 katlı 3 yıldızlı otel özellikleri taşıyan yapı mevcuttur. Kaloriferli, Asansörlü betonarme karkas bir yapıdır. Taşınmaz üzerinde yüzme havuzu mevcuttur. 5 katlı yapının büyük bir kısmı kullanıma hazır ve boştur. Parsel etrafında çevre duvarı mevcuttur. Şehir merkezine 3 km., Van gölüne 30 metre mesafededir. Parsel olarak arsanın yansına yakın bir kısmı ise afet bölgesi kapsamındadır. Ulaşım, Belediye ve Altyapı hizmetlerinden yararlanmaktadır. Etrafında yerleşim yerleri mevcuttur.

2 nolu Taşınmazın satışa esas muhammen bedeli: 2.616.06248 TL/dir.

BİRİNCİ ARTIRMA TARİHİ: 17/10/2011 SAATİ: 10.20-10.30
İKİNCİ ARTIRMA TARİHİ: 27/10/2011 SAATİ: 10.20-10.30 Artırmanın yapılacağı yer: Tatvan Belediye Başkanlığı Encümen Toplantı Salonu 1-Birinci artırmada tahmin edilen kıymetin % 60 nı ve rüçhanlı.alacaklılar varsa toplamı ile yapılan satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla ikinci satış yukarıda yazılı saatte aynı yerde yapılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse taşınmazlar en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki artırma bedelinin malın tahmin edilen değerinin % 40 ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır, Böyle fazla bedelle alta çıkmazsa satış bedeli düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edenlerin tahmin edilen kıymetin %20 nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para ile yapılacak olup, alıcı talep ederse kendisine 10 günü geçmemek üzere süre verilebilir. KDV, İhale damga resmi, taşınmazların tahliye masrafları, ve tapu harçları adaya aittir. Tellal ücreti ve taşınmazların aynından doğan vergi borçlan ihale bedelinden ödenecektir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*} bu taşınmazlar üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masraflara dair iddialarını dayanağı belgeleriyle 15 gün içinde dairemize bildirmeleri gerekir. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi İçin dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Taşınmazları satın alanlar ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydı ile ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile satış bedelini derhal veya İ.İ.K. 130. maddeye göre verilen süre içerisinde nakden ödemek zorundadırlar.

7- İş bu satış ilanı tapuda adresi olmayan ve tebligat yapılamayan alakadarlara İ.İ.K. 127. maddesi uyarınca tebliğ yerine kaim olmak üzere ilan ve tebliğ olunur.

8- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, detaylı bilgi almak isteyenlerin dosya numarasıyla dairemize müracaat edebilecekleri ilan olunur.

(İ.İ.K.'nun 126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön