29 / 04 / 2024

Bitlis'teki Süphan Dağı'na dağ evi yapılacak!

Bitlis'teki Süphan Dağı'na dağ evi yapılacak!

Bitlis'te bulunan Süphan Dağı'nda 'Dağ Evi' projesi yaşama geçirilecek



Bitlis'te bulunan ve ülkedeki dağcıların uğrak alanlarından olan Süphan Dağı'na daha çok ilgi gösterilmesi ve dağın etkin tanıtımı için, "Dağ Evi" projesinin yaşama geçirileceği bildirildi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Süphan Dağı'nda bir dağ evi projesinin başlatıldığını söyledi.

Dağ evinin yapılmasıyla, buradaki faaliyetlerinin ve dağcılık trafiğinin daha yoğunlaşacağını belirten Karaca, Süphan Dağı'nın yeterince tanıtılmadığını kaydetti.

Süphan Dağı'nın sadece dağcılık için değil, dağ kayağı için ve eğitim faaliyetleri yapılması açısından çok önemli olduğunu ifade eden Karaca, şöyle konuştu:

"Süphan Dağı tırmanış için çok avantajlı. Burada sadece doğa sporları değil, su sporları da yapılabilir. Süphan'da, dağ evinin yapılmasıyla, kış eğitimleri daha sık yapılabilir. Öncelikle dershane gibi bir salona ve dağcıların konaklayabileceği mekana ihtiyaç var. Dağcılık sporunda gelişmiş ülkelerde altyapılar tamamen oturtulmuş. Süphan'da da altyapı çalışmaları başlatılmış. Bunlar yapıldığı takdirde Süphan Dağı hak ettiği ilgiyi görecek."

Süphan Dağı'nın tırmanış için çok avantajlı olduğunu kaydeden Karaca, dağın sadece doğa sporları için değil, su sporları açısından da ele alınması gerektiğini ifade etti. Karaca, "Dağ, Van Gölü'ne çok yakın. Su kayağı da
yapılabilir. Ayrıca bu bölgenin kültürel değerleri çok zengin. Bunları düşünmek gerekiyor. Turizm pazarlamadır. İyi pazarlarsanız, daha fazla ilgi duyulur. Doğa turizmi ve tanıtımda, dağcılar o bölgenin turizm elçileridir. Bu bölgedeki misafirperverlik çok farklı. Bunu ekmeğe çevirmek ve iyi pazarlamak gerekiyor" diye konuştu.

Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Güven ise bölgede yükse dağların bulunması nedeniyle, dağcılık sporuna önem verdiklerini kaydetti.
AA


Geri Dön