01 / 05 / 2024

Bitlis'teki trafo merkezi 2014 'te tamamlanacak!

Bitlis'teki trafo merkezi 2014 'te tamamlanacak!

Bitlis'teki trafo merkezinin 2014 yılında tamamlanması planlanıyor, Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Bitlis Müdürü Faruk İşlek, yapılacak trafo merkezinin Bitlis'te yaşanan elektrik sorunlarını büyük ölçüde ortadan kaldıracağını söyledi.




Bitlis'te yeni yapılacak olan trafo merkezi için yer teslimi yapılırken, trafo merkezinin 2014 yılında tamamlanması hedefleniyor. 


Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Bitlis Müdürü Faruk İşlek, yapılacak trafo merkezinin Bitlis'te yaşanan elektrik sorunlarını büyük ölçüde ortadan kaldıracağını söyledi. 


İşlek, "Yaklaşık 30 yıl önce Bitlis'in Tatvan ilçesinde kurulan bir trafo merkezinden Bitlis, Güroymak ve Mutki ilçelerine elektrik veriliyordu. Tesisin yüzde 90'lık kapasite ve eski oluşu nedeniyle zaman zaman isteğe cevap veremez duruma geldiği için doğan ihtiyaçtan Bitlis merkezine Türkiye Elektrik İletişim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından bir trafo merkezi planlandı.  TOKİ  1'nci etap karşısına inşa edilecek olan trafo merkezi geçtiğimi Ekim ayında ihale edilerek yer teslimi gerçekleştirildi. Hava şartlarının bölgede iyi olmamasından dolayı 2014 yılının Mart ayında inşasına başlanacak. Yıl sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiği trafo merkezi Bitlis'in elektrik sorununun büyük bir kısmını ortadan kaldıracak" dedi. 


Bölgedeki gelişmelere endeksli inşa edilecek olan trafo merkezinin özellikle Organize Sanayi Bölgesine, Bitlis Eren Üniversitesine, Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi ve Limak Çimento Fabrikasına büyük katkı sunacağını da dile getiren İşlek, "Bölgedeki gelişmelere uygun bir program uygulanacak. Kısa sürede tamamlanmasını beklediğimiz trafo merkezinin Bitlis, Mutki ve Güroymak ilçelerindeki elektrik sorunlarını da ortadan kaldıracağını ümit ediyoruz" şeklinde konuştu. 


Mücadele Gazetesi



Geri Dön