02 / 05 / 2024

Bizim Mahalle'de at binip ok atacaklar!

Bizim Mahalle'de at binip ok atacaklar!

Emlak Konut GYO'nun 1.8 milyar liraya iki yıl önce aldığı Halkalı’daki arazi üzerinde Bizim Mahalle adlı projeyi geliştirmişti. 960 bin metrekarelik arazinin bir bölümü Okçular Vakfı’na tahsis edildi.



Sözcü'den İsmail ŞAHİN'in haberine göre; Emlak Konut 1 milyar 822 milyon liraya satın aldığı Halkalı’daki 959 bin 388 metrekare büyüklüğündeki arazide 6 etapta inşa edilecek “Bizim Mahalle” adlı bir proje yaptı. 

Ağustos 2017'de tanıtımı yapılan ve 7 bin konutun hayata geçirileceği projede dikkat çeken bir gelişme ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre; arazinin 18 bin metrekaresi Okçular Vakfı'na tahsis edildi. 

Arazi üzerinde yapılacak Ata Sporları Merkezi'nde okçuluk, binicilik, cirit, güreş ve mangala gibi geleneksel sporlar gerçekleştirilecek. 

 

BİLAL ERDOĞAN VAKIFTA YÖNETİCİ

 Okçular Vakfı, son yıllarda yurt genelinde çok sayıda etkinliğe imza attı. Vakıf milletlere mâl olmuş geleneksel oyunların yeniden canlanması ve yaygınlaşması için uluslararası düzeyde faaliyet gösteriyor.

2016'dan bu zamana Yenikapı Meydanı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen Etnospor Kültür Festivali'ni düzenleyen her iki kuruluş, gelecek yıllarda organizasyonu Halkalı'da inşa edilecek Ata Sporları Merkezi'nde gerçekleştirecek.


 


Geri Dön