28 / 04 / 2024

BJK Kolevi'nin ekolojik evinde sadece güneş sadece rüzgar!

BJK Kolevi'nin ekolojik evinde sadece güneş sadece rüzgar!

BJK Koleji öğrencisi Alper Özkan'ın projesi olan 'Ekolojik Ev', okulun bahçesine inşa edilerek hayata geçirildi. Güneş ve rüzgar enerjisi kullanılan evin yapımı sırasında, okulun kurucusu Enver Yücel de öğrencilerle birlikte bizzat çalıştı



BJK Koleji öğrencilerinden Alper Özkan'ın geçen yıl Bilim şženliği'nde hazırladığı ekolojik ev projesi, diğer öğrenciler tararından da çok beğenilmişti. Öğrencilerin 'ekolojik ev' hayalinden yola çıkan BJK Koleji yöneticileri okulun bahçesinde ekolojik evin yapımını başlattı. Güneş ve rüzgar enerjisi kullanılan ekolojik evin yapımı sırasında, okulun kurucusu Enver Yücel de öğrencilerle birlikte bizzat çalıştı. Bu heyecanlı günlerin sonunda inşaat tamamlandı ve BJK Koleji'nin ekolojik evi faaliyetlerine başladı.

Eğlenerek öğreniyorlar

çevreyi koruma, organik tarım, Türk ve dünya kültürünü öğrencilerine kazandırmayı amaç edinen BJK Koleji, ekolojik evde ilk olarak 'hamsi etkinliği' düzenledi. Öğrenciler, ekolojik evde hamsi pişirip, afiyette yediler. Aynı etkinlikte balıklar ile ilgili bir belgesel izlemeyi, eğlenirken öğrenmeyi de ihmal etmediler. Daha sonraki günlerde öğrenciler birçok etkinlik daha gerçekleştirdi. Tarhana, reçel, yoğurt, aşure yapmayı, turşu kurmayı öğrenen BJK Koleji öğrencileri, ekolojik evlerinde Japon okulunu da misafir etti. BJK Koleji öğrencileri, Japonya'nın geleneksel yemeklerini yalandan tanımak amacıyla 'takoyaki' pişirdiler ve bu lezzeti diğer arkadaşlarıyla paylaştılar.



Geri Dön