Yeni Şirketler

BJK'li Kıvanç Oktay, Riva'da GS'ye komşu oldu

Yaz aylarında İstanbulluların kaçış noktalarından biri olan Riva ile ilgili projeler tek tek açıklanıyor.

BJK'nin eski yöneticilerinden Kıvanç Oktay, Sabancı Holding Yönetim kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın da üyesi olduğu Sabancı Holding Çalışanları Konut Yapı Kooperatifi'ne ait Riva'daki 100 dönüm arazi üzerine kat karşılığı 82 villa inşa ediyor. Proje, Galatasaray'ın arazisinin yanı başında yükselecek.

Bölgede büyük gayrimenkul projeleri için geri sayım yaşanıyor. Bölgede İngiliz Ottoman Finance Compay, Doğuş Holding, Galatasaray Spor Kulübü, Alarko Holding ve Yapı Kredi Koray GYO'un dışında bir çok ünlü ismin arazisi yer alıyor. İmar çalışmalarının yapıldığı Riva'da yer alan büyük gayrimenkul projelerine bugüne kadar imar izni çıkmıyordu. Riva'daki imar düğümü geçtiğimiz ay çözüldü. Bu düğümü çözen ilk kuruluş ise Sabancı Holding Çalışanları Konut Yapı Kooperatifi oldu. Yaklaşık yedi yıllık bir mazisi olan bu kooperatife Sabancı Holding'de şu an görev yapan veya emekli olmuş üst düzey yöneticiler üye. Kooperatifin üyeleri arasında Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, holdingin eski CEO'su Hasan Güleşçi...gibi isimler yer alıyor.  

Kooperatif,  beş yıl önce satın aldığı 100 bin metrekare büyüklüğünde bir arazi üzerine şimdi 82 villadan oluşan 30 milyon dolarlık bir projeye başlıyor.

82 villadan oluşuyor.

Sabancı Çalışanları Konut Yapı Kooperatifi tarafından gerçekleştirilecek olan villa projesi, Galatasaray'ın 1 milyon 200 bin metrekare büyüklüğündeki arazisinin yanında yer alıyor. Arazinin imar iznini geçtiğimiz ay alan kooperatif yönetimi, projeyi hayata geçirmek için BJK'nin eski yöneticilerinden Lidya Yapı'nın patronu Kıvanç Oktay ile masaya oturdu.

Yapılan anlaşma gereği,  Lidya Yapı, kat karşılığı olarak arazi üzerinde 82 adet iki katlı lüks villa inşa edecek. Bu villaların 50 adedi Lidya Yapı'nın olurken, kalan 32 kooperatif üyesine verilecek.

Villa projesinin isminin henüz netleşmediği bilgisini veren Lidya Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç Oktay, projede beş tip villa seçeneğinin yer aldığını belirtiyor. Bu 82 villanın dokuzunun ikiz olacağını aktaran Oktay, proje hakkında şu bilgileri veriyor:

"İkiz villalar brüt 230 ile 300 metrekare büyüklüğe sahip olurken, diğer villalar ise yine brüt 450 ile 500 metrekare aralığında olacak. Projede yer alan villaların en birinin 800 metrekare bahçesi olacak. Bize kalan villaları metrekaresi 2 bin dolardan satışa çıkarmayı planlıyoruz. Şu anda talep toplama aşamasındayız"  

Uzmanlık alanı arıtma tesisi inşası

Kıvanç Oktay'ın yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüttüğü Lidya Yapı, bir aile şirketi. 1992 yılında temeli atılan Lidya Yapı, ağırlıklı olarak arıtma tesisi konusunda uzman bir şirket. Şirket şuanda İSKİ'nin108 milyon Euro tutarındaki bir yatırımı olan Ataköy Biyolojik Arıtma Tesisi inşaatını yapıyor. Şirketin ayrıca toplu konut alanında da faaliyetleri bulunuyor.  Çekmeköy'de 152 daireden oluşan Lidya Flast adındaki konut projesine imza atan Lidya Yapı, önümüzdeki günlerde projede yer alan daireleri teslim etmeye hazırlanıyor. Şirket, ayrıca Lidya Flast'ın hemen önünde yer alan 13 bin metrekare arazi üzerinde 45 milyon dolarlık bir yatırım bedeli ile 4 yıldızlı bir otel ve çarşı inşa edecek. 

Okhan Şentürk/Ekonomist