02 / 05 / 2024

BlackRock, Halkbank ve Emlak GYO'daki hisselerini artırdı!

BlackRock, Halkbank ve Emlak GYO'daki hisselerini artırdı!

BlackRock, Halkbank ve Emlak GYO'daki hisselerini artırdığını açıkladı. Şirket, hisselerde yaşanan düşüşün, daha sonra fırsata dönüşebileceği görüşünde. Her iki şirkette de en büyük hisse payına sahip yatırımcı konumuna geldi...





BlackRock, Halkbank ve Emlak GYO'daki hisselerini artırdığını açıkladı. Şirket, hisselerde yaşanan düşüşün, daha sonra fırsata dönüşebileceği görüşünde. 


Bir yılda % 23 düştü 


HALKBANK ve Emlak GYO hisseleri, geçtiğimiz haftaya büyük damga vuran operasyon haberleriyle birlikte büyük darbe aldı. Türkiye'nin en büyük bankaları arasında üst sıraları zorlayan Halkbank, operasyonun başladığı tarihten bugüne kadar yüzde 7'ye yakın değer kaybederken, hisselerin son bir yıldaki düşüşü ise yüzde 23 seviyesini geride bıraktı. 


HALKBANK ve Emlak GYO'da hissesi bulunan dünyanın en büyük para yönetim şirketlerinden BlackRock, Türkiye'deki yatırım pozisyonunu artırdığını açıkladı. Londra'da bulunan BlackRock gelişen piyasalar uzman ekibinin şefi Sam Vecht, "Son birkaç gündür, değerlemelerin ilgi çekici olmasıyla Türkiye'deki pozisyonlarımızı artırıyoruz, özellikle de finaııs sektöründe" ifadelerini kullandı. New York merkezli BlackRock, devlete ait olan Halk Bankası ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatının Ortaklığı'ndaki hisselerini artırarak, her iki şirkette de en büyük hisse payına sahip yatırımcı konumuna geldi. Blackrock, yüzde 2,09'la bankadaki en büyük yabancı yatırımcı konumunda. 


BU DUŞUŞU TELAFİ EDECEK 


Vecht ayrıca, "Türkiye ve bütün gelişen piyasalardaki politik durumları yakından takip etmemizle birlikte, Türkiye'deki birçok kötü haberin fiyatlamalara dahil olduğunu düşünüyoruz. Tarihsel baktığımızda, gelişen piyasaların bu tür durumların sonrasında bunu telafi ettiklerini görüyoruz" dedi. 


Akşam Gazetesi 


Geri Dön