05 / 05 / 2024

BMC Turgutlu'ya ilk temelini atıyor

BMC Turgutlu'ya ilk temelini atıyor

Yeni üretim tesislerinin ilk etabı olan test parkurlarının yapımı başladı. Turgutlu tesisleriyle BMC'nin kapasitesi yılda 40 binlik üretime yükselecek



BMC tarafından Manisa-Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak yeni fabrika yatırımının ilk aşaması olan test tesislerinin temeli çarşamba günü atılıyor. Türkiye otomotiv sanayinin en önemli eksiklerinden olan test parkurlarını içinde barındıran ilk etap tesisler 2 ay içerisinde tamamlanacak. 1000 dönüm arazi üzerine üç yeni fabrika yapılmasını içeren BMC'nin Turgutlu yatırımları tamamlandığında 600 milyon doları bulacak. Mevcut 22 bin adet olan yıllık üretim kapasitesini 10 yıl içinde 40 bin adete çıkaracak şirket, yan sanayiyle birlikte 20 bin kişiye istihdam sağlayacak. BMC, yeni dönemde otobüs, kamyon, hafif ticari araç üretiminin yanı sıra askeri araç üretimini de sürdürecek. BMC'nin İzmir'e çok yakın Turgutlu OSB içindeki yatırımına start vermesi, geçtiğimiz günlerde açıklanan illere yönelik teşvik kararnamesinde Manisa'nın 3. bölge ilan edilmesinin de katkısı bulunuyor. BMC'nin 2008 yılı cirosu 639 milyon doları bulurken, aynı yol gerçekleştirdiği ihracat ise 123 milyon dolar oldu. Şirketin ar-ge harcamaları 57 milyon TL'yi buldu.
Halil Okşit/Akşam

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

BMC, Turgutlu'da ilk kazmayı vurdu

2 AYDA TAMAMLANACAK
Bugüne kadar toplam 1.7 milyar dolar yatırım yapan, 1964 yılında kurulduğundan bu yana 300 bin adet araç üretimi gerçekleştiren BMC'nin yeni yatırımının temeli, BMC CEO'su Mehmet Demirpençe, Turgutlu Kaymakamı Sadettin Kalkan, Belediye Başkanı Serhat Orhan ve davetlilerin katıldığı törenle atıldı. Demirpençe ve Orhan, temele ilk harcı atarak çalışmayı başlattı. Test parkuru, 2 ayda tamamlanacak.

Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi'nde BMC test parkurlarının temeli törenle atıldı. Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirilen törende konuşan BMC Sanayi ve Ticaret A.Ş. CEO'su Mehmet Demirpençe, yatırımlara devam ettiklerini belirterek, "Yılda 22 bin adet olan mevcut kapasitemizi önümüzdeki 10 yılda 40 bin seviyelerine ulaştırmayı amaçlıyoruz. 2300 olan şirket içi isdihdamın ikiye katlanması ve yan sanayiyle birlikte 20 bin kişiye istihdam imkanının sağlanması bu yatırımla hedeflenmiş bulunmaktadır" dedi.

ETAP ETAP TAMAMLANACAK
Turgutlu'daki fabrikanın etap etap tamamlanacağını ifade eden Demirpençe, "Bu yatırımın ilk etabı olan test parkurları, tırmanma rampaları, yüzde 30 yan eğim rampası, sudan geçme testi için derinlik havuzu ve kübik engel etaplarından oluşmaktadır. BMC bugün, 3200 çalışanı, 600 milyon doların üzerindeki cirosu ile  İzmir  ve Ege ekonomisinde önemli bir yere sahiptir. Yüzde 100 yerli sermaye ve işgücüyle İzmir fabrikalarında üretim yapan BMC, İzmirden çıkan milli bir markadır. BMC büyümeye ve istihdam sağlamaya devam edecektir" dedi. Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan da "Dünyanın önemli markalarının destekle ayakta durduğu dönemde bu yatırımı yapan BMC'nin patronunu tebrik etmek lazım. Silahlı Kuvvetlerin lastik tekerlekli araçlarının testi de burada yapılacak. İlçemiz için gurur verici" diye konuştu.

600 milyon dolar tutarında yatırım
Test parkurları Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi'nde 1000 dönüm arazi üzerine kurulacak olan üç fabrika yatırımının ilk aşamasını kapsıyor. Toplam yatırım bedeli 600 milyon dolar olarak hesaplandı. Parkurlarda yüzde 30-60 ve 70 tırmanma rampaları, yüzde 30 eğim rampası, sudan geçme testi için derinlik havuzu, kübik engel etapları bulunuyor. Test parkurlarında özellikle ağır ticari araçların ileri düzey testleri yapılacak, arazi şartlarında davranış şekilleri incelenecek.
Türkiye

BMC, Turgutlu'ya ilk temeli attı

BMC tarafından Manisa,Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirilecek yeni fabrika yatırımının ilk safhası olan ağır vasıta araçlarına yönelik "Test Parkurları" temeli törenle atıldı. Bin dönüm arazi üzerine üç yeni fabrika yapımını kapsayan projenin bütçesi ise yaklaşık 600 milyon dolar. Üretim kapasitesini 22 binden 40 bine çıkaracak yatırım ile şirketin 3 bin 200 olan istihadamını ikiye katlaması, yan sanayi ile birlikte 20 bin kişilik bir istihdam oluşturması hedefleniyor. Kurulduğu 1964 yılından bugüne yüzde 100 yerli sermaye ve iş gücü ile 300 bini aşan araç üreten ve Türkiye ekonomisine yaklaşık 10 milyar dolarlık katkı sağlayan BMC'nin yatırımların değeri yaklaşık 1,7 milyar TL'yi buluyor. 2008 yılında 639 milyon dolar ciro elde eden BMC, 123 milyon dolarlık da ihracat gerçekleştirdi. BMC, geçen yıl AR-GE'ye de 57 milyon TL yatırdı.
Yenişafak


Geri Dön