30 / 04 / 2024

BMC Üretim ve Teknoloji Üssünün ilk fazının temeli atıldı!

BMC Üretim ve Teknoloji Üssünün ilk fazının temeli atıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 222 hektar alan üzerine kurulan tesiste tank fabrikası, zırhlı araç ve askeri kamyon fabrikası, ticari araç fabrikası, motor fabrikası, hızlı tren ve metro fabrikası gibi pek çok üretim hattı bulunduğunu söyledi..



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'nın Karasu ilçesinde düzenlenen "BMC Gelecek 50 Yıl Buluşması" programına katıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre burada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 222 hektar alan üzerine kurulan tesiste tank fabrikası, zırhlı araç ve askeri kamyon fabrikası, ticari araç fabrikası, motor fabrikası, hızlı tren ve metro fabrikası gibi pek çok üretim hattı bulunduğunu kaydetti. 

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Toplam yatırım büyüklüğü 500 milyon dolara ulaşacak BMC Üretim ve Teknoloji Üssü tüm etaplarıyla faaliyete geçtiğinde 10 bin kişiye istihdam sağlayacak. Tesisin tüm üniteleriyle hizmete girdiğinde ülkemiz ekonomisine, senelik 5 milyar dolarlık katma değer oluşturmasını bekliyoruz. Kendi ihtiyaçlarımız haricinde Katar başta olmaz üzere dünyanın pek çok farklı ülkesine yıllık 1 milyar dolar civarında ihracat gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bugün, bölümler halinde inşa edilecek ve tamamı 2023'te hizmete girecek devasa üretim üssünün 100 bin metrekarelik ilk fazının temelini atıyoruz. Bu ilk bölümün inşallah 2019'un sonuna kadar tamamlanmasını ve 2020 başında devreye girmesini bekliyoruz. Ne dediler? 'Türkiye battı, bitti, yatırımlar durdu, üretim durdu.' Hepsine inat, yatırımlar da devam ediyor üretimler de devam ediyor. Bu ülkeyi hazmedemeyenler, bu ülkenin duruşuna katlanamayanlar, isteseniz de istemeseniz de bu millet, bu ülke, dimdik ayaktadır ve dimdik ayakta olarak da yoluna devam edecektir."

Türkiye'nin iftihar kaynağı olacak bir yatırım tesisinin ülkeye kazandırılacağını belirten Erdoğan, BMC Üretim ve Teknoloji Üssü'nün hayata geçirilmesine öncülük edenleri tebrik etti ve esere katkı sunan ve sunacak olanlara teşekkür etti. 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'nın Karasu ilçesinde düzenlenen "BMC Gelecek 50 Yıl Buluşması", BMC Karasu Fabrikasının temel atma töreninin yanı sıra canlı bağlantı ile BMC  İzmir  Pınarbaşı Fabrikası'nın açılışına katıldı. BMC Yönetim Kurulu Üyesi Taha Yasin Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye takdim etti.


Geri Dön