Kent Haberleri

Bodrum Belediyesi borçlarını ödemek için 16 bin 200 metrekarelik 11 parsel arsayı satışa çıkardı!

Borçları sebebiyle geçtiğimiz ay personel maaşlarını 2’şer bin lira eksik yatıran Bodrum Belediyesi, 16 bin 200 metrekarelik 11 parsel arsayı satışa çıkardı.

Borçları sebebiyle geçtiğimiz ay personel maaşlarını 2’şer bin lira eksik yatıran Bodrum Belediyesi, SGK’nın başlattığı 1 milyar lira üzerindeki hacizden Başkan Tamer Mandalinci’nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı makamında ziyaretinin ardından şimdilik kurtuldu. Borçlarını yıl içerisinde ödemek için söz veren Başkan Tamer Mandalinci, 16 bin 200 metrekarelik 11 parsel arsanın satışı için belediye meclisinden yetki almıştı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Bodrum Belediyesi'nin 2024 yılı Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısında önemli açıklamalar yapan odrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, SGK borçları sebebiyle belediyenin haciz baskısı altında kaldığını ve konuya bir çözüm bulabilmek amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı ziyaret ettiğini belirtti.

YALIKAVAK İMAR PLANLARINI BEKLİYORUZ

Patronlar Dünyası’ndan Kenan Gürbüz imzalı habere göre Başkan Mandalinci görüşmeyle ilgili olarak şunları dile getirdi: “Sayın Bakanımızla SGK borçlarıyla ilgili çok önemli görüşmeler gerçekleştirdik ve bize yardımcı olacağını belirtti. İnşallah Bodrum Belediyesi olarak yapmış olduğumuz tasarruf tedbirleriyle, yeniden yapılandırmalarla ve devletimize karşı ödediğimiz borçlarımızla birlikte çok kıymetli hizmetlerimize devam edeceğiz. Ama bunun için mülklerin satışının elzem olduğunu yeniden hatırlatmak isterim. Sizlerden geçen ay almış olduğumuz yetkiyi henüz kullanmadık. Yalıkavak imar planlarının yürürlüğe girmesiyle birlikte bu yetkiyi belli parsellerde kullanmayı düşünüyoruz."

AK PARTİ GRUBU RET OYU KULLANMIŞTI

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, belediyenin toplam 2.3 milyar Türk Lirası borcu, 1.3 milyar Türk Lirası  da alacağı olduğunu açıklamıştı. Meclis üyelerinden toplamda 11 parsel için satış izni isteyen Tamer Mandalinci, toplam 16 bin 200 metrekarelik arsalardan 700 milyon Türk Lirası gelir beklediklerini söylemişti.  AK Parti ve MHP grubunun ret oylarına satış yetkisi CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilmişti. 

SATIŞA ÇIKARILAN TAŞINMAZLAR

Satışa çıkarılacak olan taşınmazlar arasında Bodrum’un Gökçebel Mahallesi’nde bulunan 757 ada 1 parsel, 577 ada 145, 146, 147, 150, 151, 152, 153, 154 parseller; Gündoğan Mahallesi’nde 218 ada 1 parsel, 586 ada 8 parsel ve Yeniköy Mahallesi’nde 1223 ada 2 parsel yer alıyor. Söz konusu bu taşınmazların, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre satışının gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

 

Jeofizik Yüksek Mühendisi’nden 4 şehir için deprem uyarısı! 

TOKİ 350’den fazla konut ve iş yerini bu tarihte satışa çıkarıyor! Yüzde 15 peşinat ve 120 ay vade fırsatıyla!

Chery Tiggo8 Pro Max'te Ekim indirimi başladı! Chery Tiggo 8 Pro Max fiyatı ne kadar? İşte 9 Ekim 2024 fiyat listesi...