16 / 05 / 2024

Bodrum Bitez'de onaylanmayan imar planına isyan!

Bodrum Bitez'de onaylanmayan imar planına isyan!

Bodrum'a bağlı Bitez Beldesi'nin CHP'li Belediye Başkanı İbrahim Çömez, 15 yıldır onaylanmayan imar planları nedeniyle altyapı ve yol çalışmaları yüzünden her yağmurda su baskınları yaşandığını belirtti.



Bodrum'a bağlı Bitez Beldesi'nin CHP'li Belediye Başkanı İbrahim Çömez, 15 yıldır onaylanmayan imar planları nedeniyle altyapı ve yol çalışmaları yüzünden her yağmurda su baskınları yaşandığını belirtti. Başkan Çömez, tepkisini, 1990 yılında dönemin Devlet Bakanı Vehbi Dinçerler tarafından kendisine verilen "çevre beratı ve madalyasını' mevcut Çevre ve Şehircilik Bakanı'mn önüne bırakarak göstereceğini kaydetti. 


Her yağmurda taşıyor 

ağan her sağanak yağmurda taşan dereler ve dağdan gelen sel sularıyla cadde ve sokakların göle döndüğünü belirten Başkan Çömez, yapılamayan imar planları nedeniyle çarpık yapılaşmanın meydana getirdiği sıkıntılarla bu sorunun daha da arttığını söyledi. 15 yıldır Bitez beldesinin 1/1000 ve 1/5000'lik imar planlarının yapılmasını beklediklerini belirten Başkan Çömez, "Turizmde dünya markası haline gelen bir kentte 15 yıl plan için beklenir mi? Altyapı için 2 milyon 700 bin lira ayırdık. 


Şu anda yeni yollar ve altyapı yapamadığımız için Bitez'in derelerini yol olarak kullanmak zorunda kalıyoruz" dedi. 


Milliyet Ege 


Geri Dön