18 / 05 / 2024

Bodrum Değirmen Burnu Mevkii’nde inşaat çalışmalarına başlandı!

Bodrum Değirmen Burnu Mevkii’nde inşaat çalışmalarına başlandı!

Bodrum’un parmakla sayılı doğal güzelliklerinden biri daha yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Tarihi 8 yel değirmeninin bulunduğu Değirmen Burnu Mevkii’nde 20 ev yapımı için inşaat başladı...



Tarihi 8 yel değirmeninin bulunduğu Değirmen Burnu Mevkii’nde 20 ev yapımı için inşaat başladı.


Bodrum’un parmakla sayılı doğal güzelliklerinden biri daha yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir’in gündeme getirdiği iddiaya göre tarihi 8 yel değirmeninin bulunduğu Değirmen Burnu mevkiinde, doğal ve arkeolojik SİT alanı yanındaki mülkiyeti özel bir kişiye ait 35 dönümlük araziye 20 lüks taş ev yapımı için inşaat çalışması başlatıldı.


Demir, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde “Söz konusu iddialar doğru mudur? İnşaat bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir? İnşaatın yapıldığı alan koruma altında değil midir? Koruma altında olan alanlara dair herhangi bir denetim yapılmakta mıdır? Koruma altında olan bir alana inşaat yapılması için nasıl izin alınmıştır? Değirmenler Burnu’nun yok olmaması için herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz” sorularına yanıt vermesini istedi. Doğal SİT alanı olan Değirmenler Burnu’nda belediye tarafından yüzde 9 inşaat izni verildiği, bu iznin de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığı öne sürüldü.


Vatan Gazetesi 


Geri Dön