03 / 05 / 2024

Bodrum Otogarı'nın yüzde 40'ı tamamlandı!

Bodrum Otogarı'nın yüzde 40'ı tamamlandı!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün inşaatı süren Bodrum Otogarı'nı inceledi. Gürün, 70 milyon TL'ye mal olacak otogarın yüzde 40'ının tamamlandığını açıkladı.



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, Bodrum Torba Kavşağı'nda 30 bin 759 metrekare arsa üzerinde hayata geçirilen ve 74 milyon TL'ye mal olması planlanan Bodrum Otogarı'nı inceledi.

CNN Türk'te yer alan habere göre; Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, tesisin tamamlanmasıyla Bodrum şehir içi trafiğinin bir nebze olsun rahatlayacağını, otogarın çatısında bulunan güneş panelleriyle de kendi enerjisini üreteceğini kaydetti. 

Muğla'nın güneşlenme süresi bakımından Türkiye ortalamasının üzerinde bir şehir olduğunu belirten Başkan Gürün, "Büyükşehir Belediyesi olarak güneş enerjisinden olabildiğince fazla yararlanmak istiyoruz. Bodrum Otogarı çatısı da güneş panellerinden oluşacak ve kendi enerjisini üretecek. Ayrıca yeni otogarımızda artan elektrikli arabalar için şarj istasyonları da olacak. Mevcut otogarımızın Bodrum ilçemizin en işlek yerinde olması nedeniyle yaşanan trafik sıkışıklığı da yeni otogarımız faaliyete girdiğinde bir nebze olsun azalacak. Muğlamız'a yakışan, koruyan ve vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran hizmetleri yaşadığımız şehre kazandırmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İnşaatı yüzde 40 oranında tamamlanan ve gelecek yıl yapımı tamamlanması planlanan Bodrum Otogarı'nda 21 otobüs peronu, 45 minibüs peronu, 157 açık otopark, 19 kapalı otopark, 8 engelli otoparkı olacak şekilde dizayn edildi.

Bodrum Otogarı'nın Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin mezbaha tesisleri, Menteşe Otogarı, Bodrum ek hizmet binasından sonra güneş enerjisinden faydalanan dördüncü tesis olması planlanıyor. Türkiye'de bir ilk olarak Bodrum Otogarı'nda 6 elektrikli araç şarj istasyonu vatandaşlara hizmet verecek.


Geri Dön