27 / 04 / 2024

Beykoz Tokatköy'deki kentsel dönüşümün yüzde 40'ı tamamlandı!

Beykoz Tokatköy'deki kentsel dönüşümün yüzde 40'ı tamamlandı!

Beykoz'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 10 ay önce inşası başlayan Tokatköy Mahallesi'ndeki projenin yüzde 40'ı tamamlandı.



Beykoz Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan, inşaatların  TOKİ  tarafından hayata geçirildiği "Tokatköy Kentsel Dönüşüm Projesi"nin temeli yaklaşık 10 ay önce başladı.

Proje çerçevesinde 82 bin 792 metrekarelik alanda toplam 776 yeni konut inşa edilecek ve 47 iş yeri yapılacak. Zemin iyileştirmeleri yapılarak, fore kazık, perde beton kullanılarak yükselen  blokların bir kısmının temeli atılırken bir bölümünün yapımı da bitme aşamasına geldi.

İlçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığı Tokatköy projesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz'da çok sayıda riskli yapı bulunduğunu, bunların bir an önce dönüştürülmesi gerektiğini aktardı.

Marmara depreminin İstanbul için bir felaket, Türkiye için de kıyamet olabileceğini ifade eden Aydın, böyle bir sonuçla karşılaşmamak için depreme uygun yapılmayan konutların yıkılıp yenilenmesi gerektiğini anlattı.

Aydın, bunun için kentsel dönüşüm gerektiğini ifade ederek kentsel dönüşüm denince İstanbul'da afet referanslı kentsel dönüşümden bahsedildiğini, Beykoz'da da aynı durum söz konusu olduğunu söyledi.

Beykoz Tokatköy deki kentsel dönüşümün yüzde 40 ı tamamlandı!

55 BİN BİNANIN 50 BİNİ KAÇAK

"Bizler fay hattının biraz uzağındayız" diyen aydın bu durumun Beykoz açısından şans olduğunu belirtti.

Beykoz'daki 55 bin binanın yaklaşık 50 bini kaçak olarak yapıldığı bilgisini veren Aydın, "Sonra imar affı vesaire kaçaklık durumu ortadan kalkmış. Ama o günün koşullarında deprem şartlarına uygun yapılmamış. Bu binaların, içerisinde yaşayan insanlara mezar olmaması için yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor." diye konuştu.

BİNALARIN ÇÜRÜK OLDUĞU BİLİNİYORDU

Beykoz'da kentsel dönüşümün ilk olarak Tokatköy Mahallesi'nde başladığını anımsatan Aydın, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden sonra kentsel dönüşüm alanında daha hızlı hareket edebilir hale geldiklerini belirtti.

Aydın, Tokatköy'de tamamen kamu mülkü olan 83 bin metrekarelik alanda 663 bağımsız birim olduğunun bilgiisni vererek, "Bu binaların hepsinin çürük olduğu biliniyordu, zaten yıkılırken de görüldü" dedi.

PROTESTOLAR HIZIMIZI YAVAŞLATTI

Burada ilçe belediyemize ait olan bu yerde kentsel dönüşüm sürecini başlattığımızda yüzde 90'la anlaştık ama yüzde 10 kıyameti kopardığını ve bu durumunda hızlarını yavaşlattığını kaydeden Aydın, "Nitekim o süreçte hızımız yavaşladı. Ama şükürler olsun yaklaşık 10 ay önce temellerimizi attık, binalar hızla yükseliyor" dedi.

Tokatköy'deki kentsel dönüşümde şu an yaklaşık yüzde 40'lara gelindiğini söyleyen Aydın, "Protestolar olmasaydı şu an projenin tamamı bitmiş olurdu ve oradaki hemşehrilerimiz anahtarlarını alıp içinde oturuyor olurlardı. Yaklaşık bize 1,5-2 yıl kaybettirdiler."

Gelecek 5-10 sene içerisinde konutların yenilenmesi konusunda ciddi anlamda gelişmeler yaşanmış olacağını dile getiren Aydın, afet referanslı kentsel dönüşümün önemli olduğunu kaydetti.

Adra Altınoluk hemen teslim fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Vergi artışları bütçeye yansıdı! Temmuzda 450 milyar liralık vergi tahsilatı yapıldı!

Temmuzda ortalama konut fiyatı 2 milyon 691 bin 780 TL Oldu!


Geri Dön