27 / 04 / 2024

As Yapı Maslak ve Feriköy'deki kentsel dönüşüm projelerini bu yıl hayata geçiriyor!

As Yapı Maslak ve Feriköy'deki kentsel dönüşüm projelerini bu yıl hayata geçiriyor!

As Yapı Maslak ve Feriköy'deki kentsel dönüşüm projelerini bu yıl içinde hayata geçiriyor. Şirketin ayrıca 41 şantiyede devam eden projelerinin toplam maliyeti 200 milyon liraya ulaştı...



As Yapı Yönetim Kurulu Başkanı HALUK SERT AS Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sert, 2013 yıkımı As Yapı olarak verimli bir yıl olduğunu söyledi. As Yapı olarak Nar Yatırını ile birlikte 2006 yılından bu yana pek çok proje geliştirdiklerini ifade eden Sert "Galata, Sirkeci ve Sultanahmet'te 20'e yakın restorasyon projesi yürüttük ve 2013 yılında da bu bölgelerde devam eden projelerimiz var. Galata'daki istanbul'un ilk tarihi bina örneklerinden biıi olan Barnathan Apartmanı da bunlardan biri. Barnathan projesindeki çalışmalarımız devam ediyor. 2014 yılında tamamlanacak restorasyon çalışmaları sonunda, bu biııa beş yıldızlı otel olarak hizmet vermeye başlayacak" diye konuştu. 


İSTANBUL'UN KALBİNDE 


Devanı eden projelere ilişkin bilgi veren Sert, şöyle devam etti: "Şu anda 41 şantiyede devam eden projelerimiz mevcut. Projelerimizin hacminin 200 milyon liraya ulaştığım söyleyebiliriz. 2013 yılında istanbul'un kalbi Beyoğlu'ııda bir ofis projesine imza attık. Ekim ayında lansmanını gerçekleştirdiğimiz BeyoğluLook projemiz Piyalepaşa Bulvarı'ııda yer alıyor, iki yıldır çalışmasını yürüttüğümüz Maslak ve Feriköy'deki kentsel dönüşüm projelerimizde sona yaklaştık. Bunlar 2014'te hayata geçecek."


 DEPREM GERÇEĞİ... 

Türkiye'deki deprem gerçeğini görmezden gelmenin mümkün olmadığım dile getiren Sert "Deprem gerçeği ile yüz yüze olan bir ülke olarak kentin bir an önce dönüştürülmesi gerektiğine inanıyoruz. Çalışmalara geç başlandı, çünkü insanlar bu konuda yeni yeni bilinçleniyor. Finansman sıkıntısının yeni aşılmaya başlandığını söyleyebiliriz. Herkesin, özel sektörün kentsel dönüşümü desteklemesi gerekiyor, istanbul Büyükşehir Belediyesi, 8 ayda 3 ayrı imar yönetmeli değişikliği yaptı. Hepsi en doğruyu yapmak ve eksikleri gidermek için. inşaat sektörü çok hareketli. Seçimlerden sonra sektör çok daha fazla büyüyecek, yatırımlar yerel seçimlerinden sonra uçacak. Sektör çıtayı oldukça yükseltti. Artık inşaatın durması gibi bir durum söz konusu değil. 

2012'ııin son aylarında start alan kentsel dönüşümün etkileri önümüzdeki yıl daha net görülecek. Sektördeki gelişmeler ile birlikte gayrimenkul fiyatlarının 2014'te de artacağmı düşünüyoruz, özellikle Tarifli Yarımada ve çevresinde. Ekonomik durumunu yükseltenler merkezi lokasyonlara yöneliyor. Merkezi lokasyonlarda fiyatlar çok yükselmeye başladı. 2004'te Sultanahmet'te 40 bin dolarlık bir yer için şimdi 2 milyon dolar telaffuz ediliyor. Önümüzdeki yıl bu rakamın yüzde 30'a yalcın artmasını öngörüyoruz" diye konuştu. 


Star İletişim Teknoloji Emlak


Geri Dön