29 / 04 / 2024

Bodrum Pina Yarımadası'ndaki kaçak dolgu sökülüyor!

Bodrum Pina Yarımadası'ndaki kaçak dolgu sökülüyor!

Bodrum Pina Yarımadasında kaçak olarak yapılan 5 dönümlük deniz dolgusu kaldırılmaya başlandı. Bundan 5 yıl önce MNG Holdinge tahsis edilen 80 dönümlük arazide, sahil şeridi doldurulmuştu



Çevrecilerin isyanı ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın tepkisi üzerine MNG Holding, kaçak dolgunun kaldırılacağı sözünü vererek, konuyu soğutmaya aldı, ardından da araziyi Çankırı İnşaata devretti. Üç yıl sonra da, kaçak dolgu kaldırılmadan inşaat çalışmalarına start verildi. VATAN, bunun üzerine yeniden konuyu gündeme getirince de, önce inşaat durulduruldu, dün de hafriyat kaldırma çalışmaları başlatıldı.

Ucube gibiydi

Çankırı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Kadir Çankırı, Pina Yarımadasında kendilerinden önce yapılan dolgunun kaldırılması için bütün imkanlarını seferber ettiklerini söyledi. Kadir Çankırı, Bakan Günayın konuyu hassasiyetle takip ettiğini, Muğla Valiliği ile koordineli hareket ettiklerini denizdeki dolgu temizleme işlemine başladıklarını belirterek, Burada ciddi bir hata yapılmış. İzin alınmadan, yapılmaması gereken şeyler yapılmış. Bu arsayı devralmadan önce Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İl Özel İdaresi ile görüşmeler yaptık. Bize problem yok dendi. Zaten biz dolguyu kaldıracağımızı da bu görüşmelerde beyan etmiştik. Ancak dolgu bizim projemizde peyzaj tanzimi ile birlikte olacaktı. Proje aşamamızda 3. sırada yer alıyordu. Dolguyu kaldırmamız gerekiyordu çünkü ucube gibiydi. Ancak konu gazetenizde haber olunca, kamuoyunun vicdanını rahatlatmak adına programımızı öne çektik. Bunda sayın bakanımızın hassasiyeti de çok etkili oldu dedi.

Bakan Günay: O inşaat durduruldu

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bodrum Güvercinlikte bulunan Pina Yarımadasındaki koyda tekrar başlatılan inşaatın durdurulduğunu söyledi. Bakan Günay, şöyle konuştu: Bu konuda bana vilayetten gelen bilgi o inşaat durduruldu. Dolguyu kardıracaklar ve ondan sonra tekrar inşaatla ilgili taleplerini yapacaklar. Vali beyden aldığım son bilgidir. Ben de yüksekliği mümkün olduğu kadar sınırlamak için plan ve projeler çerçevesinde gayretli olunmasını istedim. Eski bir proje olduğu için bizim müdahale şansımız biraz zayıf ama hem ağaçlandırma hem de dolgunun kaldırılması konusunda daha önceki kararlılığımızı sürdürüyoruz. Vali bey ve ilgili müdürümüz konuyu takip ediyor.

İlker Akgüngör - Levent İçgen/VATAN


Geri Dön