27 / 04 / 2024

Bodrum'da evler 111 bin liraya kadar düştü

Bodrum'da evler 111 bin liraya kadar düştü

Krizdeki İngilizler, Bodrum'da aldıkları evleri satmaya başladı. Ağırlıklı olarak Türkler'in aldığı evlerin fiyatı da 111 bin liraya kadar düştü



Küresel ekonomik kriz Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılarla Türkler arasında rollerin değişmesine neden oldu. İngiltere'de işsiz kaldığı için Bodrum'daki villasının aidatını bile ödeyemeyen İngilizler, evlerini satışa çıkardı. Bugüne kadar sterlin üzerinden satılan ve sadece yabancıların alabildiği Cumberland'ın villaları artık TL ile Türkler'e satılmaya başlandı. Krizden önce 60 bin sterline satılan villalar 111 bin 300 liraya indi. Yabancı ortağı da bulunan Cumberland'in Pazarlama Müdürü Köksal Demirdağ `Bodrum ve Turkish Riviera diye adlandırılan Türkiye'nin kıyısal şehirlerinde genelde İngiliz olmak üzere yabancılar için planlanmış ve yapılmış çoğu proje artık Türk piyasasına açılıyor. Bizler Cumberland olarak ilk defa fiyat listemize TL fiyatları koyuyoruz. Gazete ve internetten seri ilanlar vererek Türklere satmaya çalışıyoruz. Talep, ciddi anlamda İngilizler'den daha fazla. Eskiden 60 bin sterlin olan evlerimiz artık 111 bin 300 liradan başlıyor' dedi.



İngilizce olan site isimlerinin bile Türkçe yapılmasını gündeme getirdiklerini de söyleyen Demirağ `Ama Cumberland yabancı ortaklı bir firma olduğu için isimleri İngilizce tutmakta karar verdik. İlk defa Türkçe web sitesi yaptık ve cumberland-properties.com yerine cmbr.com.tr ismini aldık. Türkler'e özel vadeli ödeme planı hazırlıyoruz' diye konuştu. İngilizler'in 2-3 yıl önce aldıkları evleri artık satmak istediklerini söyleyen Demirdağ `Müşterilerimizin bazıları işlerini kaybettiler, aidatlarını ödeyemez duruma geldiler. Piyasa burada da yavaş olduğu için evlerini satamıyorlar ve sezonluk kiraya vermemizi ve kira gelirlerini aidatlarına saymamızı istiyorlar' dedi. Demirdağ, evlerin günlük 250 liradan kiraya verildiğini de vurguladı.



Cumberland şirketi Bodrum'daki Türk evlerini pazarlamak için Londra'daki marketlerden mağazalara kadar her yerde afişle tanıtım yapmıştı. Tanıtımlar sonrası İngilizler Bodrum'dan 5 bine yakın ev almıştı.
Star


Geri Dön