01 / 05 / 2024

Bodrum'da icradan 1.9 milyon TL'ye incir bahçesi!

Bodrum'da icradan 1.9 milyon TL'ye incir bahçesi!

Bodrum İzale-i Şuyu Satış Memurluğu; Bodrum, Turgutreis'te yer alan incir bahçesini satışa sunuyor. Söz konusu incir bahçesinin toplam bedeli 1 milyon 969 bin 471 TL olarak belirlendi. İhalesi 6 Eylül'de açık arttırma suretiyle gerçekleştirilecek



 BODRUM İZALE-I ŞÜYU SATIŞ MEMURLUĞU tarafından verilen ilan şu şekilde;

BODRUM İZALE-I ŞÜYU SATIŞ MEMURLUĞUNDAN
Dosya No:2009/20 SATIŞ.
Satılmasına karar verilen gayrimenkulün cinsi, kıymeti, adedi, evsafı:
Muğla ili Bodrum ilçesi Turgutreis inlitepe mevkii 537 parsel Yeniköy Çeşmebaşı mevkii 69 parsel 1484,00 M2 miktarlı incir bahçesi niteliğinde taşınmaz.

Taşınmazın Bodrum Turgutreis Belediyesi 13.11.2009 tarihli imar durumuna göre taşınmazın küçük sanayi sitesi olarak ayrıldığı, TAKS ve KAKS inşaat yoğunluğu mevcut değildir.Hazırlanacak proje kapsamına göre inşaat emsali ve çekme mesafelerinin belirleneceği ve h:5,50 m.yüksekliğinde Turgutreis merkez yapılaşma imar koşullarına uygun bina yapılabileceği söz konusudur.Parsel Turgutreis Belde merkezinin kuzeyinde iniltepe mevkiinde Turgutreis merkezine kuşuçumu 850 m.Bodrum Karayoluna 250 m.mesafede, asfalt yolla Bodruma 18 Kmdir. Yol sorunu yoktur. Parsel üzerinde 1 adedi tapu kaydının cinsinde olan eski ev, diğer üç adedi de işyeri olarak kullanılmakta olan 4 adet binan varlığı söz konusudur. A harfi ile gösterilen parselin güney batısında bulunan yola cepheli yerin 103,35 M2 alanlı betonarme bina ve yanında 252,71 M2 alanlı basit yapı kapsamında olduğu, parselin güney doğu cephesinde B harfi ile gösterilen yola cepheli yerin 67,11 M2 alanlı betonarme bina ve yanında 449,32 M2 alanlı basit yapı kapsamında tekne tamirhanesi olarak kullanıldığı, C harfi ile gösterilen parselin kuzey batısında bulunan erin 29,97 M2 ev, 17,85 M2 alanlı üstü eternik kaplı kapalı alan 64,26 M2 alanlı ev olduğu imalatların basit yapı kapsamında olduğu, D harfi ile gösterilen parselin kuzey doğusunda bulunan yerin 74,16 M2 alanlı betonarme bina,önünde 17,56 M2 alanlı sundurma, bitişiğinde büyük kısmı kamuya terk edilmiş alan üzerinde bulunan 72,37 M2 alanlı beton zemin, arka kısımda 11,93 M2 alanlı kümes, 3,16 M2 alanlı wc, 8,56 M2 alanlı ahşap yapı olduğu Marangoz atölyesi olarak kullanıldığı, Taşınmaz üzerinde sicilinde gösterilen incir ağaçlarının bulunmadığı tespit edilmiş kuzey ve doğu sınır noktalarında odun değeri olan melengeç türü ağaçları bulunmaktadır.Taşınmazın arsa değeri toplam 1.794.491,25TL. olup muhtesatların değeri 175.000,00TL. olmak üzere Taşınmazın ve taşınmaz üzerinde bulunan muhtesatların

TOPLAM DEĞERİ 1.969.471,25 TL. olduğu, bilirkişilerce takdir edilmiştir.

İMAR DURUMU: YUKARIDA BELİRTİLMİŞ OLUP, DOSYASINDA.
Muhammen bedeli 1.969.471,25.- TL.

1-SATIŞ ŞARTLARI:
Taşınmazın birinci satışı 06.09.2011 günü saat.13.00-13.10 saatleri arasında; Bodrum/BİTEZ ADLİYE BİNASI ARKA BAHÇESİNDE açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen bedelin % 60 ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu, satış masraflarını ve paylaştırma masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla;

Taşınmaz 16.09.2011 günü aynı saatlerde ve aynı yerde ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememiş ise gayrimenkul en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır.Böyle fazla bedelli alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Arttırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale Damga pulu, KDV.si , tapu alım harcı ve masrafları alıcıya aittir. Belediye tellaliye ücreti, birikmiş vergiler ve satım harcı satış bedelinden ödenir.

3)-ipotek sahibi alacaklılarladiğer ilgililerini*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dairolan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeşgün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaklardır.

4) -ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca yasal temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5) -Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6) -Satışa iştirak edenlerin Şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/20 İZALE-İ ŞÜYU
SATIŞ sayılı dosya numarasıyle Memurluğumuza başvurmaları ilan Olunur.
(ic. ifl. K.126)
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

BODRUM İZALE-I ŞÜYU SATIŞ MEMURLUĞU'nun ilanının detayları için tıklayınız

Geri Dön