27 / 04 / 2024

Bodrum'da konut satışları arttı!

Bodrum'da konut satışları arttı!

Muğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum'da, pandemi döneminden bu yana kentte konut satışları arttı. Çağdaş Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, Bodrum'a ilginin arttığını söyledi.



Dünyaca ünlü turistik kenti Muğla'nın Bodrum ilçesinde, pandemi döneminden bu yana kentte konut satışlarında artış yaşandı. Pandemi dönemiyle beraber Bodrum'a ilginin arttığını ifade eden ve yarımadanın farklı noktalarında projelerin devam ettiğini ifade eden Çağdaş Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, "Hızla inşaat çalışmalarına devam ettiğimiz projemizin lansmanını takip eden ilk 3 aylık süreçte satış oranımız yüzde 30'un üzerinde. 2024 senesinin bahar döneminde satış hızının artacağını ve aynı sene satışlarımızı tamamlayacağımızı öngörüyoruz" dedi.

Bodrum, pandemi döneminden bu yana başta İstanbul olmak üzere Anadolu'nun birçok noktasından göç aldı. Bu göçle beraber yarımada genelinde konutlara talep artarken, yeni projelerle beraber inşaat sektörü ivme kazandı. Bölgede yatırımlarına devam eden Çağdaş Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, yarımadanın farklı noktalarında hayata geçirdikleri villalar, konutlar ve lüks dairelere talebin yoğun olduğunu belirterek bilgi verdi. 

Bodrum da konut satışları arttı!

Bu noktada yarımada genelinde devam projeler ile ilgili konuşan Çağlar, "Biz 2023 yılında ülkemizi etkileyen tüm faktörlere rağmen, Konacık bölgesindeki 2. Projemiz olan ve Ekim ayında lansmanını yaptığımız Çağdaş Mahal Bodrum projemizi hayata geçirdik" dedi.

Hızla inşaat çalışmalarını sürdürdükleri projelerin lansmanını takip eden ilk 3 aylık süreçte satış oranın yüzde 30'un üzerinde olduğuna dikkati çeken Çağlar, "2024 yılı bahar döneminde satış hızının artacağını ve aynı yıl satışlarımızı tamamlayacağımızı öngörüyoruz" diye belirtti.

2023 yılında Çağdaş Konacık Villaları, Çağdaş Cennet Koyu Evleri, Çağdaş Gündoğan Evleri, Şalvarağa Evleri II gibi lüks konut projelerin satış çalışmalarına devam ettiklerini ve bu projelerde çok sınırlı sayıda vilların kaldığını söyleyen Çağlar, "2024 yılında ise satışta kalan son villalarımızı da yeni ev sahipleriyle buluşturacağımıza inanıyoruz.  2024 yılı içinse şu an planlama aşamasında olduğumuz yeni projelerimiz olacak. Turgutreis'te 6 dubleks villadan oluşan; her villanın özel bahçe, yüzme havuzu ve otoparkının olacağı butik bir projeyi hayata geçireceğiz. Turgutreis'in eşsiz gün batımı manzarasına hakim projemizde her villamız manzaraya kucak açan çok özel bir lokasyonda konumlanıyor. Bir diğer yeni projemiz ise Ortakent-Yahşi Bölgesi'nde Bağla lokasyonunda hayata geçecek. Şu an bu 2 projemizin çalışmalarına fokuslanmış durumdayız" ifadelerini kullandı.

Bodrum da konut satışları arttı!

"BODRUM HER ZAMAN BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ"

Pandemi dönemiyle Bodrum'a ilginin arttığını ifade eden Çağlar, "Pandemi dönemiyle beraber Bodrum'a yönelik artan ilginin etkilerini halen gözlemlemekle birlikte, 2023'te içinde ülke ekonomisinin genel seyri, inşaat maliyetlerindeki artış, global ve yurtiçi siyasi gündemin yanı sıra yaşadığımız doğal afetler ve etkileri,  gayrimenkul sektörü özelinde, müşterilerimizin satın alma davranışlarını ve yatırım eğilimini etkileyerek daha temkinli bir yaklaşımla,  mevcut finansal pozisyonlarını korumaya dair bir bekleme dönemine yöneltti" şeklinde konuştu.

Özellikle faiz oranlarında gerçekleşen artış, yatırımcının nakit gücünü faizde bekleterek seneyi emniyetli ve daha az riskli yatırım enstrümanlarıyla geçirmesine sebep olduğunu söyleyen Çağlar, "Ancak şu bir gerçek ki birbiriyle etkileşim içinde olan tüm faktörlere rağmen, Bodrum her zaman bölgenin cazibe merkezi olma özelliğini korumaya devam ediyor. Üst gelir grubuna yönelik lüks konut projeleri, yeme-içme alanlarındaki dünyaca ünlü markaların ilçemizde şube açması, dünyaca ünlü isimlerin yazın bölgeye geliyor olması ve halen yeni yatırımlar için girişim ve girişimcilerin hız kesmeden yollarına devam etmesi, 2024-2025 yılı için Bodrum'un kendi dinamikleriyle yoluna devam edeceğinin en net göstergelerinden" diye konuştu.

2024 gelir vergisi tarifesi belli oldu! Ücretler baştan sona değişti!

Kira uyuşmazlıklarında yeni kriz: Sulh hukuk mahkemelerine dosya yağıyor!


Geri Dön