29 / 04 / 2024

Bodrum'da mühürlenen 21 projeye tebligat gönderildi!

Bodrum'da mühürlenen 21 projeye tebligat gönderildi!

Bodrum'da kaçak yapıların yıkımı başladı. Mühürlenen 21 proje için tebligatlar gönderildi. Tebligatlarda  aykırılıkların 1 ay içinde düzeltilmesi gerektiği yazdı.



Bodrum'da kaçak yapıların yıkımına başlandı. Mühürlenen 21 projeye tebligatlar gönderilerek aykırılıkların 1 ay içinde düzeltilmesi istendi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilisi tarafından verilen bilgiye göre de 4 projede yıkımına başlandı. Bakanlık yetkilisi, “Firmaların bir kısmı kendi ekibi ile süreci tamamlıyor. Bir kısmında firma ve bakanlık birlikte süreci yönetiyor. Mühürleme süreci 20 Ağustos’ta başladı ve sonraki günlerde devam etti. Dolayısıyla her projenin son yıkım tarihi farklı. Biz tek tek kontrolleri yapıp gerekli adımları atıyoruz” ifadelerini kullandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 20 Ağustos’ta Bodrum sahillerini gezip kaçak yapıların mühürlenmesi sürecini başlatmıştı.

 Bodrum da mühürlenen 21 projeye tebligat gönderildi!

21 PROJE MÜHÜRLENDİ

Küçükbük Koyu’nda 330 villa ve bir otelden oluşan projede önce asansör kulesinin yıkıldığını belirten yetkili, bakanlık desteğiyle imara aykırı evlerde de yıkım yapıldığını kaydetti. Gümbet, Yalıçiftlik ve Gölköy’de mühürlenen projelerde firmaların kıyı ve karadaki imara aykırı yapıları yıkmaya başladıklarını belirten yetkili, firmaların gerekli adımları atmaması durumunda bakanlık ekiplerince yıkımların gerçekleşeceğini söyledi.

 Bodrum da mühürlenen 21 projeye tebligat gönderildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bodrum’da bu güne kadar 2 bin 80 konut ve 6 otel projesi olan 21 proje mühürledi. Yine Bodrum’da uydu görüntüleriyle gerçekleştirilen tespitler sonrasında 98 adet yapıya ait imar barışı kapsamında alınan yapı kayıt belgesi iptal edildi. 91 yapı için de değerlendirme devam ediyor. Bodrum haricinde 12 ilçede çalışmalara ara vermeden devam edildiğini belirten yetkililer “Marmaris’te 550, Fethiye’de 495, Seydikemer’de 368, Datça’da 228, Köyceğiz’de 186, Menteşe’de 159, Ortaca’da 150, Milas’ta 147, Ula’da 133, Dalaman’da 62, Yatağan’da 27, Kavalıdere’de 6 yapıda aykırılık tespit edildi. Bu ilçelerde toplam 2 bin 511 adet yapıda aykırılık var. 447 adedinin yapı kayıt belgesi iptal edildi” diye konuştu. Diğer yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul’da da kaçak yapı avının ve yıkımların başladığını açıkladı. İlçe ilçe tespit süreci sürüyor.

 Bodrum da mühürlenen 21 projeye tebligat gönderildi!

PROJE REVİZE EDİLİYOR

Mühürlenen ve yıkımına başlanan The Bo Viera projesinin sahibi Besa Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, gelişmeler hakkında şunları söyledi: “Bodrum’un değerinin farkındayız ve bunu içselleştirdik. Bodrum’un mimarisi konusundaki hassasiyeti gözeterek projeyi revize ediyoruz. Ruhsatta öngörülenin çok üzerinde bir iyileştirme yapacağız. Tatil evi satın alan müşterilerimizin haklarını da gözeteceğiz. The BO Viera tüm hassasiyetleri sergileyen doğaya saygılı nadide bir proje olacaktır.”

İstanbul'daki kaçak yapılar için düğmeye basıldı!


Geri Dön